Reparem RAEE al Centre de Recursos

RAEE son les sigles de residus elèctrics i electrònics, i engloben una àmplia gamma de residus: neveres, ordinadors, televisors, telèfons mòbils, petits electrodomèstics, làmpades fluorescents, a més de residus de la indústria i els serveis. La producció d’aquests residus és un problema en les nostres societats, que tenen mancances en la seva gestió. En principi, la normativa preveu que els productors es puguin adherir a un sistema integrat de gestió (SIG) d’aquests residus. Ara bé, tota l’electrònica que llencem ha de ser un residu?

Així doncs, per posar a prova la nostra concepció sobre aquests residus vam organitzar un taller d’autoreparació de petits d’electrodomèstics!

El Centre de Recursos preparat pel taller d’autoreparació de RAEE

L’obsolescència programada i l’obsolescència percebuda son dos conceptes més que repetits quan es parla de residus. Son conceptes que es refereixen, per una banda, a la caducitat intencionada d’un determinat producte, i per l’altra, a la percepció que nosaltres tenim de la seva caducitat.  Tot i que, si aprenem a fer servir el tornavís i els claus, potser podem deixar de percebre el que se’ns espalla com a deixalla.

Al taller, la Iris, d’ESN UAB, va arreglar una petita bàscula de cuina que portava de casa. En Pau va agafar un dels allargadors elèctrics del Centre i també el va recuperar. La Maria, que donava per mort el reg automàtic de l’Hortet, li ha donat una segona vida amb només una soldadura 🙂

Soldant un cable del reg automàtic
Les eines del tallerista de Solidança

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s