Recull del 2023: Un any màgic i ple de col·lectius!

Bon dia 🌞 Les vacances de Nadal ja estan a tocar i des del Centre de Recursos no volíem acomiadar-nos sense fer una petita valoració de com ha estat aquest any.

Així que aquí teniu alguns dels highlights de l’any:

Febrer 🎭

El 15 de febrer vam celebrar el nou any lunar amb el Club Asiàtic i el Korean Club.

Es van dur a terme un karaoke amb música xinesa, un taller de jocs de taula i un taller de prediccions per al futur. Es va fer una exposició de cal·ligrafia xinesa d’any nou del Club Asiàtic i un arbre dels desitjos del Korean Club. 

Àmplia representació UABer al campionat Universitari de Catalunya d’Escacs celebrat a la Universitat Pompeu Fabra.

Les Torres de la UAB van aconseguir grans resultats demostrant una vegada més que continuen actius amb els escacs, un joc, esport, art, ciència i eina educativa de moda!  

Març 🌈

El 15 de març va tenir lloc la Jornada Cultural Asiàtica on van participar els següents col·lectius: La veu de dona, vida i llibertat, UAB Antirracista, Korean Club, Club Asiàtic, Raikantopinii Club i Associació d’Estudiants Xinesos.

Les Jornades Asiàtiques 2023 van ser una autèntica bogeria d’intercanvi de cultura!

El col·lectiu Iris va organitzar el 28 i 29 de març unes jornades per la visibilitat trans.

Van fer aquestes jornades amb gran participació perquè cal reivindicar els drets trans per a cuidar aquesta realitat social de la vulneració de drets que encara, a dia d’avui, viuen moltes persones. En una enquesta realitzada per l’Agència dels Drets Fonamentals de la UE (FRA) el 39% de persones trans enquestades van respondre que durant l’any anterior havien patit discriminació a la feina.

Abril 🌹

El passat 20 d’abril el campus es va guarnir de diverses activitats organitzades per col·lectius, serveis, entitats… i no podia fer mes goig! La comunitària és sempre motiu d’alegria, però la d’aquesta primavera va ser, sens dubte, una comunitària preciosa!

El 21 d’abril, després de la Comunitària d’abril, Humans vs. Zombies van fer la seva survival nocturna.

Per les persones que no estigueu endinsades en el món d’HvZ, una survival és un joc de rol en viu on hi ha dos equips els d’humans i els zombies. Els jugadors amb un rol d’humans han d’evitar a tota costa que els zombies els atrapin. Els zombies, es clar, han d’aconseguir menjar-se tots els humans! I com ho fan? Doncs ben senzill, han d’evitar ser colpejats per les armes temibles que porten els humans; de ben segur que us sonaran: els xurros de piscina. Aquests, quan toquen a un zombie, fan que es quedin “stun”, és a dir, aturats durant 10 segons.

Maig 🌧️

.

.

El 18 de maig vam celebrar la diada de primavera de la colla castellera de la universitat, Ganàpies.

Ganàpies van fer història: van començar la diada amb 2 pilars de 4, per a donar pas a la primera bèstia: van carregar el 3d8f! Sent el segon cop que Ganàpies el porta a plaça!✨   A segona ronda van descarregar ni més ni menys que el 5d7, el segon descarregat a la història de Ganàpies! Van seguir amb el primer 6d7 universitari de la història!🤩

El 30 de maig vam celebrar les AstroJornades amb AstroUAB.

Vam aprendre sobre la formació de supernoves💥 de la mà de Maria Kopsacheili, una mica més sobre els secrets que ens amaga l’univers🪐 amb l’Elena Martínez, també vam comprendre com funciona l’astronomia de raigs gamma📡 amb en Markus Gaug i finalment amb en Diego Blas vam descobrir el funcionament de les ones gravitatòries 〰

Juny 📚

Aquells considerats “frikis” son uns grans aficionats a “allò seu”, i fan adonar-nos que tots ho som a la nostra manera, d’aquelles coses que ens agraden.

Vam comptar amb:

🎮 Mario Kart de @gamers_uab
🕺🏾 Random play dance (13:15 – 14:00), venda d’snaks, begudes i marxandatge de @koreanclubuab
Venda de llet rosa i marxandatge de @raikantopiiniclub
♟️ Escacs gegants i partides ràpides i a cegues de @torres_uab
🌫️ Pluja d’idees de @bancdeltempsuab
🐶 Jocs i marxandatge de @elmusell
🧟‍♀️ Una survival (13:30 – 14:30) de @hvz_uab
🎲 Ludoteca oberta de @cruaboficial

Juliol 🏖️

El juliol el centre va romandre tancat per vacances!

Agost 🥳

A l’agost el centre va continuar tancat, però ja començavem a fer pluja d’idees pel nou curs.

Setembre 🏫

Ai, setembre… Inici de curs, adaptar-se a la rutina, l’Autònoma plena de vida una altra vegada! I els col·lectius sou imprescindibles per això, per què la UAB es viu, i es viu gràcies a tota la feina que feu !

Octubre 🍂

El 3 d’octubre vam viure la Comunitària de Tardor del 2023. Una Comunitària plena d’activitats, fires, col·lectius, estudiants i bon ambient!

El 20 d’octubre vam viure amb el Club de Rol de la UAB (CRUAB), les nits lúdiques.

Els integrants del Club de Rol van deixar les seves taquilles obertes per a què puguessiu descobrir tots els jocs que tenen.

A més, organitzàven n també partides de rol perquè la gent pugués mirar com es juga i descobrir nous jocs.  

Desembre 🎅🏽

El 12 de desembre el col·lectiu Gats Campus va fer un Market xulíssim!

Aquest 2023 ens han acompanyat moltes altres activitats: Les tardes de dijous amb El Musell, les llargues files al Centre de Recursos amb ESN, l’hortet amb l’Hortet de la UAB, les sortides a la muntanya amb el Club Alpí Universitari, la gresca amb Comifestes Med, els dissabtes de pel·lícula amb Raikantopiini Club, les paradetes solidàries de UMUAB, i moltes altres…!

Leave a Reply