El 12 de Març: Jornada de solidaritat amb el poble palestí!

El 13 d’octubre, el primer ministre d’Israel anunciava un setge total sobre la Franja de Gaza on l’Exèrcit d’Israel tallaria el subministrament d’aliments, aigua, electricitat i combustible.

La nit del 26 d’octubre, l’Exèrcit d’Israel penetrava les fronteres de Gaza de manera terrestre, convertint-se en la primera vegada de la història en què les tropes israelianes entraven dins del territori. Més de 30.000 palestins assassinats i milers de desapareguts. Però la situació de Palestina es remunta a una llarga història i l’ocupació del territori per part d’Israel a fa 75 anys.

Però com qualsevol història de guerra, Palestina també és una història de lluita, resistència i solidaritat. I des d’aquesta solidaritat internacionalista que neix Acció Per Palestina, el col·lectiu de la UAB que dóna suport al poble palestí i que ha organitzat la jornada de la que us volem parlar avui.

8 col·lectius de la UAB organitzen la Jornada de Solidaritat amb el Poble Palestí el 12 de març d’11h a 15h a la Plaça Cívica.

Aquesta jornada històrica per la UAB compta amb el suport de l‘Hortet de la UAB, Acció per Palestina, la colla castellera Ganàpies, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, l’Assemblea Antiespecista, el col·lectiu Iris LGBT+, el club de rugby Centaures i el col·lectiu UMUAB.

També servirà per donar veu a les diferents iniciatives de solidaritat que s’estiguin duent a terme al campus. Com a UAB Acció per Palestina, informaran de la campanya de boicot acadèmic per fer de la UAB un espai lliure de complicitat, i de la campanya de @uniambpalestina en la mateixa línia a nivell de tot el territori català.

Per últim, la jornada servirà per informar i conscienciar sobre el genocidi i altres formes d’opressió a què es troba exposat el poble palestí com a conseqüència del racisme sionista i el colonialisme d’assentament. La jornada donarà suport a les tres demandes del moviment BDS, basades en el dret internacional:

1) La finalització de l’ocupació i colonització de totes les terres àrabs (Cisjordània i Jerusalem Est, la Franja de Gaza, i els alts del Golan) i el desmantellament del Mur de Cisjordània.
2) El reconeixement dels drets fonamentals dels ciutadans àrab-palestins d’Israel per a una igualtat completa.
3) El respecte, la protecció i la promoció dels drets dels palestins refugiats a tornar a les seves cases i propietats com està estipulat a la resolució 194 de l’ONU.


Activem la solidaritat internacionalista i mantinguem viva la lluita del poble palestí, ens veiem el dia 12 de març a les 11h a la Plaça Cívica!

Leave a Reply