Taller de Reparació d’Electrodomèstics

Primers passos a l’Espai Taller: reparar com a alternativa sostenible

Al Centre de Recursos hem pensat que la sala de benvinguda és massa gran com perquè només s’hi facin benvingudes… (i dinars, que per fi fa fred a les taules d’elPati!).

A més, després de revisar algunes fotos, no massa antigues, de la nostra saleta, ens vam inspirar tot pensant que podria tenir un ús de taller.

El primer que es farà serà un Taller de Reparació d’Electrodomèstics col·laborant amb TECNO UAB, un col·lectiu de la facultat d’enginyeria que promociona la investigació i l’aprenentatge en aquest àmbit. Aquest taller també es realitzarà amb la col·laboració de Solidança l’entitat que impartirà el taller.

La data del taller no és pas aleatòria, sinó que es durà a terme el 29 de novembre per tal de fer una contra al BlackFriday ;).

Dotar a la comunitat educativa d’eines i recursos per tal de poder ser autònoms en les petites reparacions dels electrodomèstics típics, és l’objectiu principal d’aquest taller. Promovent valors i actituds com la reutilització.

L’obsolescència programada i l’obsolescència percebuda son dos conceptes més que repetits quan es parla de residus. Son conceptes que es refereixen, per una banda, a la caducitat intencionada d’un determinat producte, i per l’altra, a la percepció que nosaltres tenim de la seva caducitat.

Posem sobre la taula aquests conceptes perquè estem molt lluny de viure en una societat plenament circular econòmicament. La quantitat de deixalles que omplen els contenidors cada día ho demostren.

Apropar-se a la circularitat dels productes que un dia podem comprar no és només sostenible ecològicament, sinó que és empoderador.

Recull del taller de reparació d’electrodomèstics: Reparem RAEE al Centre de Recursos

RAEE son les sigles de residus elèctrics i electrònics, i engloben una àmplia gamma de residus: neveres, ordinadors, televisors, telèfons mòbils, petits electrodomèstics, làmpades fluorescents, a més de residus de la indústria i els serveis. La producció d’aquests residus és un problema en les nostres societats, que tenen mancances en la seva gestió. En principi, la normativa preveu que els productors es puguin adherir a un sistema integrat de gestió (SIG) d’aquests residus. Ara bé, tota l’electrònica que llencem ha de ser un residu?

Així doncs, per posar a prova la nostra concepció sobre aquests residus vam organitzar un taller d’autoreparació de petits d’electrodomèstics!

ELECTRODOMÈSTICS ARREGLATS!