Guia d’actuació davant del sexisme i les violències de gènere als col·lectius de la UAB

La Universitat Autònoma de Barcelona a través de l’Observatori per la Igualtat juntament amb la col·laboració de la Unitat de Dinamització Comunitària ha iniciat un nou projecte per aquest curs 2017-2018 en contra de la violència de gènere. La iniciativa consisteix en una guia de prevenció i actuació davant les situacions sexistes i les violències de gènere que es produeixen en el si de les entitats. Aquesta es posarà a disposició dels diversos col·lectius del teixit associatiu de la UAB per tal de facilitar la detecció de conductes sexistes i poder actuar en la seva eradicació.

Un dels objectius primordials és l’adaptació de la guia a la realitat social actual de cadascun dels col·lectius per tal que sigui el més eficient i realista possible. Així doncs, la facilitació d’eines perquè les diferents entitats poguessin incorporar la perspectiva de gènere que més s’ajustés a la seva activitat habitual i posteriorment poder aprovar-ne el contingut, ha estat un dels principals objectius d’aquesta iniciativa.

L’Observatori de la Igualtat i la Unitat de Dinamització Comunitària de la UAB han acompanyat i assessorat els diferents col·lectius durant el procés d’adaptació i aprovació del contingut. Aquest procés partia d’un auto diagnosi de gènere de cada associació, seguit d’una formació en perspectiva de gènere a càrrec de l’observatori i un acompanyament posterior en la modificació i adaptació dels continguts de la guia.

El 25 de maig, l’Observatori per la Igualtat i Dinamització Comunitària realitzarà el retorn validat de la proposta de guia que cada entitat va poder presentar fins al passat 27 d’abril. Posteriorment es posarà a disposició dels col·lectius. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s