Jornada sobre el gènere dins l’àmbit científic

Aquest divendres dia 4 de maig, el col·lectiu Societat Catalana de Nanociència i Nanotecnologia (SCN2) ha organitzat una jornada anomenada ‘Gènere i ciència’ que tindrà lloc a la Facultat de Ciències i Biociències de la Universitat Autònoma de Barcelona en horari de 12 h a 14 h. El punt de partida de la jornada es desenvolupa al voltant de la temàtica del gènere i la ciència amb el propòsit de presentar la situació actual que té el gènere dins el marc científic i acadèmic. Tema que tractat dins al mateix àmbit formatiu, pot tenir una gran transcendència per la comunitat universitària.

El col·lectiu organitzador de l’esdeveniment es Societat Catalana de Nanociència i Nanotecnologia (SCN2), associació independent sense ànim de lucre amb l’objectiu de promoure la recerca i innovació nanotecnològica i contribuir en la divulgació i debat de la ciència.

La jornada s’iniciarà amb un seminari especialitzat en gènere, amb la finalitat de presentar i introduir als assistents en el tema de la jornada. A continuació es realitzarà un petit pica-pica per dinamitzar la situació i començar a establir una atmosfera de debat.

Seguidament, de 13 h fins a les 14 h tindrà lloc una taula rodona amb cinc expertes en diferents disciplines: sociologia, història de la ciència, física i medicina. Les ponents seran:

  • Marta Sales Pardo: física experta en gènere, sistemes complexos i ciència de la ciència de la Universitat Rovira i Virgili.
  • Sara Moreno Colom: sociòloga i Vicerectora d’Alumnat i Ocupabilitat de la Universitat Autònoma de Barcelona.
  • Clara Florensa Rodríguez: historiadora de la ciència i membre de la xarxa de científiques comunicadores de elPeriòdico.
  • Eva Pellicer Vilà: directora adjunta de grup d’investigació en nanomaterials i premi L’Oréal-UNESCO For Women in Science (2014) de la Universitat Autònoma de Barcelona.
  • Elisabet Tasa Vinyals: metgessa i psicòloga experta en gènere de l’Hospital Universitari de Vic.

Paral·lelament a la mateixa facultat, es muntarà una exposició interactiva sobre gènere i ciència amb l’objectiu de donar visibilitat a les dones científiques. S’aprofitarà aquesta trobada per explicar el perquè de la iconografia de l’esdeveniment i s’exposaran casos de discriminació per raons de gènere a la ciència, als quals qualsevol visitant podrà afegir les seves pròpies experiències.

L’assistència a l’esdeveniment és gratuïta però cal inscripció prèvia, ja que l’aforament és limitat. A continuació us facilitem l’enllaç: Registra’t. 

Per a més informació us deixem les dades de contacte de l’associació:

Correu electrònic: info@scn2.cat

Web / Facebook / Twitter / Instagram

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s