#laInstantània amb Korean Club

Maria, Sara i Jiseung, membres del col·lectiu Korean Club.

Reprenem laInstantània amb l’entrevista d’un dels nous col·lectius inscrits a elDirectori. Korean Club és el col·lectiu d’estudiants interessats en activitats relacionades amb la cultura coreana: música, idioma, tradicions, gastronomia, kdramas, etc. El grup es va fundar el passat octubre i pròximament faran la seva presentació oficial al campus amb la quarta activitat de la programació de la Unitat de Dinamització Comunitària: un intercanvi gastronòmic Corea del Sud – Espanya. Avui parlem amb tres de les seves integrants: la Maria, estudiant de periodisme, la Sara, estudiant de Ciència i Tecnologia dels Aliments, i la Jiseung, estudiant d’intercanvi a l’Autònoma i vincle d’unió entre el col·lectiu i els estudiants coreans.

Què és Korean Club?

Maria: Som un col·lectiu que vol reunir gent a qui li agrada la cultura coreana. Més enllà de ser un lloc on conèixer gent nova amb qui compartir interessos, nosaltres som un col·lectiu més aviat lúdic. Ens agrada compartir, aprendre i gaudir de la música, les tradicions, el menjar, la llengua, etc.

Com neix la idea de formar el col·lectiu?

Sara: Ara fa uns quants mesos, vàries companyes del grup ens vam conèixer a través de les xarxes socials. Va resultar que a totes ens agradava el K-POP, que és música de Corea. Vam veure que, més enllà del K-POP, a totes ens agradava l’idioma i volíem aprendre coreà. També ens atreia la idea de conèixer les tradicions coreanes i, per aquest motiu, vam pensar a fundar el col·lectiu, perquè volíem trobar més gent de la universitat que compartís els mateixos interessos.

Quantes persones formen part del col·lectiu?

M: Doncs ara mateix en som unes vint.

Quin perfil d’estudiants integren el grup?

M: La majoria som estudiants d’aquí l’Autònoma, tot i que n’hi ha alguns que som de fora. La majoria som de primer o segon de carrera però també hi ha algú que ja l’està acabant.

S: La gent ens pregunta si tots som de Traducció i Interpretació però no és així. La Maria, per exemple, estudia Periodisme, jo Veterinària, hi ha gent de Psicologia, Filologia Anglesa, etc.

M: Hi ha de tot.

Com us organitzeu internament?

M: Normalment proposem reunions per a discutir quines activitats volem organitzar. Nosaltres i una altra companya som les que organitzem més les activitats, les que diem de quedar, proposem dates, etc.

És la vostra primera experiència en el moviment associatiu?

M: Per mi sí, és la meva primera experiència.

S: Per mi també.

Quins aspectes negatius desacataríeu de la vostra experiència dins d’un col·lectiu universitari?

M: Costa posar-se d’acord a l’hora de quedar. Tothom té horaris diferents i sempre costa trobar un moment que vagi bé a tothom.

I positius?

S: Et permet conèixer gent d’altres facultats, per exemple.

M: És un lloc on crear vincles, compartir interessos, etc.

De quina manera compartiu o establiu relació amb els estudiants coreans?

S: En aquest sentit tenim la Jiseung, que és el nostre vincle amb els estudiants d’intercanvi.

M: A més, gràcies a les jornades International Welcome Days, ens van arribar correus d’estudiants coreans demanant informació sobre el col·lectiu i interessant-se per participar amb nosaltres.

Personalment, què us ha aportat l’experiència de participar en el col·lectiu?

M: Pel que fa a l’organització, hem après molt. També hem après a coordinar les persones i intentar motivar-les a participar sent una pesada per WhatsApp.
Sara: Sí, sobretot perquè no només has de pensar en com t’organitzes la feina de la carrera sinó que també has de pensar en les activitats i les reunions del col·lectiu. Això t’obliga a ser molt organitzada o, si no ho ets, com és el meu cas, a aprendre a ser-ho.

Quines activitats teniu previstes?

M: El pròxim dijous 23 hem organitzat una activitat amb la col·laboració de la Unitat de Dinamització Comunitària. La idea principal és celebrar un dinar amb els membres del club juntament amb alguns estudiants coreans per tal de fer un intercanvi cultural. Més enllà de compartir els plats típics de cada país, farem una trobada per a explicar-nos coses de les nostres cultures, tradicions, etc. És una oportunitat que podem aprofitar per a conèixer els estudiants i ajudar-los amb el que necessitin.

S: A banda d’aquest dinar, havíem pensat a celebrar un dia de cine però encara no hi ha res organitzat. Nosaltres, com a col·lectiu, quedem sovint a Barcelona per anar a ballar o anar a dinar a un restaurant coreà. També tenim un grup de ball, tot i que no tots els membres del col·lectiu en formen part.

Per acabar, què li diríeu a algú que hi estigui interessat per a animar-lo a participar en el col·lectiu?

M: Doncs que si està interessat, que s’animi, que vingui a alguna activitat i ho provi. Segur que es divertirà!

S: Que s’apunti! Les ganes d’aprendre sempre són bones.

Per a més informació, seguiu a Korean Club a Twitter o contacteu amb ells a través del correu electrònic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s