#laInstantània amb Bastoners de la UAB

DSC_0002[1]

Aquesta setmana a #laInstantania entrevistem a tres membres del col·lectiu Bastoners: l’Aida, que estudia Biotecnologia, el Ruben, que cursa Ciències Polítiques i l’Adrian, estudiant del màster d’Historia de la Ciència.

  • Quan i com vau començar a participar en el món associatiu i, concretament, amb Bastoners?

Aida: Aquesta és la meva primera experiència al món associatiu i només porto des d’octubre.

Ruben: Jo de petit ja estava a una societat coral. A Bastoners porto 11 anys.

Adrian: Jo he estat a altres col·lectius, però certament el meu primer gran col·lectiu va ser Bastoners, a Terrasa. Porto 7 anys.

  • Quanta gent formeu part del col·lectiu i com funcioneu internament?

Ruben: A les colles de control popular hi una petita jerarquia, qui organitza és el cap de colla, l’Adrià. Però en realitat ho portem entre tots. El cap de colla és es el que busca els llocs del assajos i organitza una mica. Sempre hem sigut al voltant de 30, però ara per ara som 12.

  • Quins podríeu dir que són els objectius principals de l’associació?

Aida: L’objectiu és passar-s’ho bé!

Ruben: També, obviament, fer difussió del ball de bastons!

Adrian: Fer cultura popular mentre fas dansa i estàs en família i amics i amigues. L’objectiu del ball de bastons és fer dansa però també és una excusa per trobar-te amb els amics i anar a altres llocs a ballar.

L’origen del ball de bastons té una gran història al darrera. Hi ha diverses teories, una d’elles és la que afirma que el ball ve de la prehistòria, i que formava part dels ritus per la fertilitat; una altra, diu que data de l’època grega i per això el blanc de la vestimenta; i, l’ultima, que el seu origen és la evolució del ball d’espases. Tot i així, això és pel que fa al context de Catalunya, perquè som conscients de que és un ball que es fa a molts llocs del món.

  • Per assolir aquest objectiu, quines activitats feu i quines teniu previstes pròximament?

Ruben: Acostumem a actuar a la FM de la UAB com a altres actes, dins i fora la universitat. Per exemple, participem de diades com la de Sabadell que tindrà lloc el 28 de maig.

Adrian: Normalment, cada colla organitza la seva diada una vegada a l’any. Nosaltres encara no en tenim una de pròpia. Som una de les dos colles universitàries que existeixen, l’altra és a la UdL, més antiga que la nostra.

  • Ens ressaltar alguns aspectes positius de la vostra experiència associativa i alguns del que voldríeu millorar?

(+) Tenim molta participació de gent de reu del món, tot i que normalment són gent que ve d’Erasmus i no s’hi està molt de temps, acaba sent un intercanvi molt enriquidor.

(+) Ens ho passem molt bé, fem esport al mateix temps que riem. Sempre tes ganes d’assajar, som una petita família.

(-) A vegades falta temps, quan tenim exàmens o treballs, encara que en realitat ballar et relaxa i ve bé per aclarir el cap.

(-) És difícil arribar a la gent.

  • Què li diríeu a algú per tal que vingués a Bastoners?

Coneixereu a molta gent i… fins i tot es lliga! Quan ho proveu no us penedireu, tant el tipus de ball com l’ambient són molt recomanables. No esteu obligats a quedar-vos, podeu només provar! També podeu escriure’ns un correu electrònic o seguir-nos al Facebook!

Leave a Reply