Aprovat el nou reglament del teixit associatiu de la UAB

✏️Bona tarda a tots i a totes!

El 24 d’abril es va aprovar el nou reglament del registre del teixit associatiu de la UAB al Consell de Govern i avui us expliquem totes les novetats del reglament. Aquesta informació és rellevant pels col·lectius i és important que n’estigueu al cas.

Si voleu accedir al document complert del nou reglament us el deixem aquí, però a continuació us explicarem les novetats més rellevants.

Requisits per ser reconegut com a Col·lectiu UAB:

La composició dels Col·lectius UAB inscrits en el Registre del teixit associatiu serà, com a mínim, del 75% d’estudiants amb matrícula vigent a la UAB.

Tres dels estudiants que formin part del Col·lectiu UAB seran responsables de la interlocució amb la unitat de Dinamització Comunitària i, si s’escau, amb el Vicerectorat que ostenti la competència d’alumnat.

Les activitats del Col·lectiu UAB hauran d’estar dirigides principalment a les estudiants i ser programades sense ànim de lucre.

💻Procediment d’alta en el Registre del teixit associatiu

Per tal de donar-se d’alta com a Col·lectiu UAB en el Registre del teixit associatiu caldrà complimentar i presentar a l’oficina competent en matèria de registre de la UAB el formulari de sol·licitud estipulat per cada curs entre l’1 d’octubre i el 30 d’abril, de forma improrrogable.

La sol·licitud presentada serà complementada per una entrevista realitzada per l’equip tècnic de la Unitat de Dinamització Comunitària, qui emetrà i elevarà un informe de valoració al vicerectorat que ostenti la competència d’alumnat, per a la seva aprovació o denegació.

❌Procediment i motius d’aturada d’activitat

Si un col·lectiu vol aturar la seva activitat de manera temporal o definitiva l’hi comunicarà a la unitat competent en matèria de dinamització comunitària , que actualitzarà la publicació del Registre del teixit associatiu i el qualificarà com a inactiu i informarà al vicerectorat que ostenti la competència d’alumnat.

La Unitat de Dinamització Comunitària podrà atorgar la condició de col·lectiu inactiu en els següents casos:
a) Quan es detecti una aturada d’activitat no comunicada
b) Quan el Col·lectiu UAB no respongui continuadament als requeriments que li pugui fer la unitat competent en matèria de dinamització comunitària.
c) Quan es comprovi que les dades aportades pel Col·lectiu UAB adscrit no són vertaderes.
d) Quan es deteriori o es faci ús indegut del material cedit.
e) Quan el Col·lectiu UAB no lliuri la memòria o actualitzi les dades de contacte en finalitzar el curs acadèmic.
f) Quan el col·lectiu no compleixi el present reglament.

📄Deures dels Col·lectius UAB

Lliurar una memòria de les activitats realitzades durant el curs, d’acord amb el model estipulat, així com les dades de caràcter estadístic sol·licitades per la unitat competent en matèria de dinamització comunitària, abans del 30 de juny.

Recordeu que aquestes només són algunes de les novetats més rellevants del nou reglament, però que el podeu trobar complert aquí.

Leave a Reply