Jornada per la visibilitat Trans

El col·lectiu LGBTI+ a la universitat, organitza en motiu del dia de la visibilitat Trans unes jornades al campus

El dia de la visibilitat trans és el 31 de març des de 2009, quan va ser fundat per l’activista trans Michigan Crandall com a reacció a la manca de dies de festa LGBT que celebren la visibilitat de les persones trans.

Transgènere, transexualitat, queer, variants de gènere… Son molts els termes que hem pogut sentir en relació amb identitats que és preferible incloure dins el concepte “trans”, més comprensiu amb tots els sentirs sobre la pròpia expressió de gènere.

Per què celebrar una data amb aquest significat?

Encara és necessària la pedagogia sobre la realitat trans, que és, com tot el món social, molt divers. Cal divulgar sobre els diferents conceptes que es relacionen amb la identitat de gènere (que no cal confondre amb orientació sexual, per exemple).

També cal reivindicar els drets trans per a cuidar aquesta realitat social de la vulneració de drets que encara, a dia d’avui, viuen moltes persones. En una enquesta realitzada per l’Agència dels Drets Fonamentals de la UE (FRA) el 39% de persones trans enquestades van respondre que durant l’any anterior havien patit discriminació a la feina.

Referència: https://www.es.amnesty.org/en-que-estamos/blog/historia/articulo/5-cosas-sobre-las-personas-trans/

Què ens ha preparat Iris LGBT per a commemorar aquesta data?

Iris ha preparat vàries activitats i trobades pels propers 28 i 29 de març. Us deixem la seva programació per la setmana vinent a continuació.

Ens veiem a les Jornades per la visibilitat Trans!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s