AEVA: la importància de medir els valors humans

A l’última entrada publicada al Blog us féiem menció dels nous col·lectius i associacions inscrits al Directori. Entre aquests s’hi troba un col·lectiu una mica diferent al que estem acostumats dins el Directori: una associació de recerca.

Es tracta d’AEVA, l’Associació Científica per a l’Avaluació i Medició dels Valors Humans, que té per objectiu, ni més ni menys, que el que indica el seu nom.

La finalitat d’AEVA, és la de promoure activitats pel desenvolupament de valors socials i educatius, i de revertir la crisi de valors dins les nostres societats. Amb aquest gran objectiu neixen amb la intenció d’estudiar l’evolució, la capacitat i les possibilitats de la comunicació dels valors humans.

L’Ángel i la Norminanda, membres d’AEVA a la UAB en una ponència a la Universitat de la Laguna (Tenerife)

Dins l’entitat hi participen institucions brasilenyes, mexicanes i argentines més enllà de la UAB. Si voleu saber-ne més, consulteu el seu web.

AEVA s’ha inscrit a elDirectori recentment, però té 30 anys d’història a la UAB. Va sorgir del LAICOM, el Laboratori d’Anàlisi Instrumental de la Comunicació, en el que hi treballen professionals del periodisme.

Actualment realitzen el projecte d’investigació “La publicitat audiovisual: una vitrina dels valors humans

Compten amb la col·laboració de la UPAEP de Mèxic i la UPB de Colòmbia. Aquesta recerca està centrada en oferir a les organitzacions interesades en la publicitat ètica i social de Iberoamerica una mostra d’espots publicitaris amb un contingut alt en valors humans. A cada anunci se li adjunta una taula per msesurar els valors que vehicula.

Busquen persones interessades en col·laborar amb la recerca. Si t’agradaria saber-ne més, adreça’t a aquest enllaç!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s