CELAB organitza: Abya Yala en movimiento

La setmana vinent el Colectivo de Estudios Latinoamericanos organitza unes jornades de pensament i formació a l’Auditori de Filosofia i Lletres: “Abya Yala en movimiento”

Les jornades de CELAB s’organitzen des del 2018 i tenen per objectiu congregar investigadors/es de diferents països que desenvolupen els seus projectes al voltant d’algun àmbit d’estudi llatinoamericà. Aquesta pretén ser una trobada d’investigadors/es dins d’un ambient universitari crític i propositiu, en el que es puguin actualitzar els temes d’interès i les maneres d’abordar-los.  

Les jornades tindran lloc en horari de matí i tarda, amb les últimes xerrades sobre les 16 hores de la tarda. Potser ens haurem d’escapar de classe per a anar-hi 😉   

El dimecres 19 d’octubre iniciaran les Jornades amb dues taules rodones en paral·lel, una sobre educació a la Sala Frederic Udina, i una segona sobre feminismes a la Sala de Juntes de la Facultat de Lletres. Entre les temàtiques que s’abordaran aquells dies també trobem els conflictes socio-ambientals (des del conflicte per l’aigua a Mèxic a la caça de senglars al Brasil!) i la gestió de la diversitat religiosa. 

El dijous 20 d’octubre se succeïran pel matí les taules rodones “Historias cruzadas: lo no contado de Nuestra América” i “Migración, conflictos y trayectorias migratorias”, seguides d’una presentació de llibre i de la revista Socializar conocimientos de CELAB. Després de dinar podrem escoltar altres investigacions sobre construcció d’identitats a l’espai públic, sobre pobles indígenes, o sobre reconciliació col·lectiva en contextos de violència, entre d’altres moltes qüestions.  

Divendres 21 d’octubre tancaran les Jornades algunes xerrades sobre la construcció de l’espai públic (assetjament als carrers de Colòmbia, venda ambulant a Xile, per exemple), o sobre el desert d’Atacama des d’una visió històrica i antropològica. Si us quedeu amb ganes de més, després de dinar us podreu passar per la taula rodona sobre infància llatinoamericana, veure el documental “La Chimba” o escoltar sobre els “horts Eco-Didàctics”.  

Encuriosides? Per aquí us deixem el programa complet!  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s