UNANIMUN, o com portar les Nacions Unides a la UAB

UNANIMUN és l’assocació de les Nacions Unides a l’Autònoma. El seu objectiu és el de treballar entre els seus membres temes de l’agenda de les Nacions Unides, alhora que organitza Models de les Nacions Unides (també anomenats MUN).

En el cas de la UAB aquests esdeveniments reben el nom d’UABMUN, però el col·lectiu forma part d’un paraigües més ampli d’associacions que organitzen aquest tipus d’activitats sobre la ONU.

Per exemple, una de les últimes activitats en les que van participar els membres del col·lectiu de la UAB va ser el CMUN, a l’abril, una simulació de les Nacions Unides que agrupa estudiants a nivell d’estat espanyol.

Captura de la pàgina d’Instagram del col·lectiu sobre el CMUN2022.

Nosaltres tornàvem per aquí per escriure sobre el que va passar a la UAB, el cap de setmana del 6, 7 i 8 de maig. L’Adriana, membre del col·lectiu, ens explicava que cada participant va representar un país membre de l’ONU, al nom del qual discuteix el temes en qüestió a debatre al Consell de Drets Humans i al Consell de Seguretat. Igual com funciona el sistema de negociació de les Nacions Unides a la realitat, en la simulació cada delegat d’un país ha de defensar la seva posició per a arribar a una resolució final.

Els participants d’UNANIMUN posen a prova el mecanisme de negociació en aquestes negociacions i intercanvien coneixements sobre les relacions internacionals. En la simulació del maig, algunes de les temàtiques van ser la militarització de l’espai exterior i la protecció de drets de les comunitats indígenes, entre d’altres.

Després de tres dies intensos de discussions, ambdòs comités van tenir èxit en arribar a un consens, mentre els delegats van tenir l’oportunitat de gaudir, aprendre i conèixer a gent nova.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s