Contra el racisme en l’àmbit laboral: segon acte de la UAB Antiracista

“El racisme i les situacions de precarietat s’agreujen en el cas de les dones”

Carmen Juares

En motiu del dia del treballador la UAB Antiracista organitza el seu segon acte a la Cívica per parlar del racisme en l’àmbit laboral. Comptaven amb la Carmen Juares i Lamine Sarr de Top Manta. Es va oferir menjar i begudes i la possiblitat de comprar samarretes de Top Manta. Es va seguir amb la recollida de firmes que s’està duent a terme de Regularització Ja que us animem a firmar si encara no ho heu fet!

Xerrada minuts abans de la pluja

El col·lectiu UAB Antiracista va preparar-se un seguit de preguntes per tal de fer-les als ponents en referència al treball i al racisme. Els dos van compartir experiències personals i dificultats que han hagut de superar per arribar on son. La Carmen remarcava que no només en l’àmbit laboral sinó que el racisme afecta també a les oportunitats a l’hora d’estudiar, afirmava que en el seu primer dia d’universitat sentia que no era el seu lloc i que la gent del seu voltant era molt més llesta que ella.

“El primer dia que vaig anar a la universitat sentia que no era el meu lloc i que no era prou vàlida”

carmen juares

En les universitats, de fet, veiem que hi ha un percentatge molt baix de persones racialitzades i cal revertir aquesta situació.

També es va parlar de les dificultats que tenen les persones migrades un cop arriben a Espanya per poder regularitzar la seva situació. Els procesos són exigents, llargs i fan que les persones visquin i treballin en condicions molt precàries. Lamine explicava que moltes persones treballen als camps de jornalers aguantant unes situacions climàtiques i físiques extremes posant-se en perill.

“Les persones migrades ens trobem amb molts obstacles per poder regularitzar la nostra situació”

lamine sarr

L’acte es va concloure amb un seguit d’idees de com poder revertir aquesta situació i els dos ponents, coincidien en què fan falta polítiques públiques amb sentit i fetes per tothom. Poder eliminar els obstacles per regularitzar la situació i promocionar la inclusió als llocs de treball, contractant a les persones per la seva formació i aptituds i no pas per qui són. També es va remarcar la importància de fer formacions antiracistes a les empreses i a la societat en general.

Ens ha encantat aquest acte i seguirem atentes al calendari de UAB Antiracista per a propers esdeveniments! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s