Primer acte d’UAB Antirracista: activisme i moltes cures!

Fa molt poquet que UAB Antirracista es va inscriure al Directori de Dinamització Comunitària.

El col·lectiu, format inicialment per moltes estudiants de la Facultat de Dret, té la voluntat de fer-se veure a la universitat amb jornades com la del dijous 24 de març. La cel·lebració va tenir lloc després del Dia contra el Racisme i la Xenofòbia, que va ser el 21 de març.

L’objectiu del col·lectiu és parlar d’antirracisme a la universitat, a partir d’activitats que divulguin els problemes de la racialització i ajudin a crear comunitat dins i fora de les facultats.

Photocall amb el compte d’Instagram del col·lectiu

Primera jornada d’UAB Antirracista: col·loqui i poesia acompanyades de té i pastes

La jornada va tenir lloc entre les 14 h i les 16 h. Va iniciar-se amb una taula rodona entre tres activistes d’antirracisme: la Massiel Valdez, la Jenabou Dembaga i la Fatiha ElMouali, entre d’altres companyes que van intervenir des del col·lectiu de la UAB.

La taula rodona tractar les vivències de les ponents en relació amb la institució educativa, especialment. També es va fer referència a l’anunciada Llei Antirracista, que encara s’està elaborant. Alhora, les activistes van voler referir-se a les respectives experiències amb la burocràcia pel fet de ser migrants, com destaquem en el fragment de vídeo.

Fragment de la xerrada de Massiel Valdez

Després del col·loqui hi va haver algunes intervencions de poesia, com les de la Fàtima Saheb, llegint “Me llaman intrépida“, un poema sobre el malestar de la racialització als territoris de residència. En una de les imatges hi apareix la Fàtima recitant.

Per acabar la jornada, la Rubia, del col·lectiu, va fer dibuixos amb henna a les mans de les participants. El col·lectiu, que va crear un espai còmode i segur per a compartir fragments de vida molt personals, va emfatitzar la necessitat de posar atenció a les cures en totes les lluites, als detalls, i a les relacions personals.

Esperem trobar-les amb més xerrades, té i pastes a la Cívica properament!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s