Diada de Ganàpies pel Tram d’Hivern 2021

El passat dijous 16 de desembre Ganàpies (@ganapies) celebraven la seva Diada castellera amb el lema #TornaElBlau. Aquesta ha estat la primera diada de la que Ganàpies son amfitrions des de l’inici de la pandèmia. I tan bona ha estat la tornada que han fet història descarregant el primer 10d6 del món casteller!

La fita de la colla ja compta amb pàgina a la Viquipèdia. Com si res vaja! Moltes felicitats, Ganàpies (no per la Viquipèdia jeje).

Ganàpies amb un 10d6

Farem una “nota al peu” per les que no estem tan familiaritzades amb el llenguatge casteller 🙂

Un 10d6 (o 10de6) és un castell format per sis pisos i deu persones a la base dels primers pisos, com podeu veure a la imatge. La particularitat d’aquest és que l’enxaneta ha de fer l’aleta en cadascun dels poms del castell, és a dir, aixecar la mà tres vegades en aquest cas.

L’última Diada ha format part del tram d’hivern que es va iniciar a mitjans de novembre amb altres colles castelleres. Els Ganàpies, per la seva banda, han participat també a la diada de Marracos (Universitat de Lleida) i a la de Pataquers en aquests dos últims mesos.

Cartell de la Diada de Pataquers (@pataquersurv a Instagram)
Cartell de la Diada de Marracos (@losmarracos a Instagram)

A la Diada van acompanyar als Ganàpies els Pataquers i els Arreplegats, de la Universitat de Barcelona (UB). Finalment no van poder comptar amb la participació dels Marracos, tot i que també hi anaven a estar presents.

A continuació us adjuntem algunes imatges que ens han proporcionat membres de la colla. De dreta a esquerra el pilar femení (Pd4), el 3d7 i el 4d7:

Un 7pd4 quan ja es feia fosc.

Molta sort per la propera temporada castellera, Ganàpies!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s