Jornades de formació per als voluntaris i estudiantat internacional – ESN UAB

Organitzades des de l’Associació Erasmus Student Network UAB (ESN) amb el suport de la Universitat Autònoma de Barcelona

Després d’un any complicat el col·lectiu ESN UAB va organitzar el seu primer esdeveniment formatiu de l’any, la Plataforma Local.

Ha estat una trobada realitzada amb èxit el 12 i 13 de juny a l’Alberg Municipal de Vilafraca del Penedés on es van desenvolupar les formacions garantint les mesures de seguretat de les participants, les quals van ser tant persones voluntàries de l’associació (22) com estudiants d’intercanvi de la UAB (10), amb l’objectiu no només de fomentar el voluntariat intern, sinó també de potenciar la internacionalització del voluntariat.

Els pilars fonamentals de les sessions formatives han estat l’educació i la joventut, la inclusió social, la sostenibilitat, l’empleabilitat, la cultura, la salut i el benestar.

Les sessions van ser impartides per persones voluntàries d’ESN, tant de la UAB, com de la resta d’universitats de Barcelona. El dissabte van poder rebre formacions sobre comunicació externa, resolució de conflictes i gestió de l’estrès. Entre les sessions formatives es van dur a terme activitats per poder-se conèixer millor i jocs per crear un major sentiment de grup.  El diumenge les persones participants van assistir a sessions sobre el treball en equip, sostenibilitat, igualtat i mobilitats internacionals. Va haver-hi una gran participació per part de l’estudiantat internacional, que va prendre part activament al llarg de l’esdeveniment gràcies a l’ús de l’anglès, i també va tenir la possibilitat d’organitzar una de les activitats de les jornades.

En la preparació de l’acte, la Universitat Autònoma de Barcelona va mostrar un gran suport, oferint tests d’antígens gratuïts a totes les persones assistents just abans de l’esdeveniment, per tal que fos el més segur possible per tothom. Gràcies a això i al respecte de les mesures de prevenció, no hi ha hagut cap incidència de COVID-19. A més, la realització de l’esdeveniment va ser possible gràcies a la generosa ajuda econòmica rebuda per l’Agència de Gestió d’Ajudes Universitàries i de la Investigació de la Generalitat de Catalunya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s