Els UABers Héctor Cuenca y Andrea Mendiola organitzen els primers judicis on-line d’Espanya (simulats, és clar!)

El col•lectiu de la UAB Joves Juristes s’adapta als nous temps post-COVID19 adelantant-se a les últimes tendències del sector legal.

El proper dilluns 11 de maig  tindrà inici – en un acte de benvinguda que comptarà amb la presència de l’Excma. Degana de l’Il·lustre Col·legi de l’advocacia de Barcelona Dª Mª Eugènia Gay  – la primera edició 100% Online de Campus de pràctica jurídica més innovador d’Espanya sota el nom de Law Practice School – Online Edition. Amb aquest Campus on-line Joves Juristes –l’entitat que van fundar ja fa tres anys els UABers Héctor Cuenca, Andrea Mendiola i Carlos Izquierdo, i que avui dirigeixen els dos primers com a President i Vicepresidenta, respectivament, i que s’ha constituït com a la més pionera en formació en pràctica jurídica de tot l’Estat Espanyol després de 3 anys duent a terme les úniques simulacions de judicis de tot Espanya obertes a universitaris i que es duguin a terme en autèntiques Sales de Vistes i amb l’ avaluació de Magistrats/ades i Jutges i Jutgesses de carrera-  dona resposta a les demandes dels seus alumnes i associats d’arreu de la península en el marc de la tràgica pandèmia COVID19 i incorpora els primers judicis 100% Online de tot l’Estat (si bé simulats), en Sales de Vistes virtuals i “jutjades” per Ses Senyories D. Manuel Ruiz de Lara i D. Maria Gavilán.

D’ aquesta manera , l’entitat nascuda a la nostra Universitat es fa ressò d’una de les corrents d’opinió del món jurídic en el context, estrany i difícil, en què ens trobem: el de la necessitat de modernitzar la justícia espanyola i dotar-la de mitjans que li permetin adaptar-se i superar les circumstàncies extraordinàries com les que travessem, com ja s’està fent en països tan dispars com la Xina, el Regne Unit, Índia o els Estats units d’Amèrica, i com han manifestat de manera informal però clara en diferents directes d’Instagram figures tan destacades com l’Excma. Degana de l’Il·lustre Col·legi de Barcelona, Mª Eugènia Gay, o Juango Ospina, un dels més destacats penalistes de tot l’Estat, si no el que més. Des de Joves Juristes així ho reconeixen: “Han estat una inspiració“.

És per això que per primera vegada el ja històric Campus Law Practice School, que es duia a terme a la ciutat de Terrassa amb el suport del seu Excm. Ajuntament i el seu Il·lustre Col·legi d’Advocats, – en paraules dels seus organitzadors “El primer campus que permet als alumnes de Grau, Doble Grau i Màster viure el seu futur professional en una setmana” – s’adapta a un format 100% online i, per si això fos poca novetat, amplia el seu públic objectiu “als professionals jurídics i persones en general que vulguin formar-se en el futur del sector legal” (a més dels estudiants de Dret, Dobles Graus amb Dret i Màsters jurídics) a l’incloure assignatures com xarxes socials (a càrrec dels

influencers Jurista Enloquecido i la mateixa Andrea Mendiola, amb més de 130.000 i 15000 seguidors a Instagram respectivament), Legaltech (amb els fundadors de la revista jurídica balear A Definitivas Felipe Herrera, Verónica Pedrón i Alberto Fernández) o Ciberdelinqüència (amb Sara Antúnez, fundadora de Stop Haters, una de les primeres entitats sense ànim de lucre d’Espanya dedicada a combatre el ciber-assetjament, i TQ Advocats). “Cal remar encara més fort quan hi ha tempesta “afirma Hèctor Cuenca, President de Joves Juristes i Director de Law Practice School Online Edition, respecte a la renovada versió del Campus. Sobre la utilitat de la mateixa per a advocats i advocades exercents, afegeix “Encara que trobaran algunes classes més útils que altres, ja que les classes més “de fons” estan encarades a estudiants de Grau, Doble Grau i Màster, el baix preu del Campus (a 25 euros per més de 30 hores de classes) i l’absoluta flexibilitat per gaudir-lo a conveniència (existint l’opció de fer-ho en diferit durant tot maig i juny) fan que valgui la pena parar-se a donar un cop d’ull“.

El Campus començarà el proper 11 de maig i ha comptat amb la inestimable col·laboració de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, la Mutualitat de l’Advocacia, i l’ Agrupació d’Advocats Joves de Madrid.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s