Entrevista amb el col•lectiu de Doctorands de Pedagogia Sistemàtica i Social

El col·lectiu de Doctorands i Doctorandes de Pedagogia Sistemàtica i Social va nàixer fa un parell d’anys arrel la necessitat de conèixer-se i de trobar-se per tal de compartir experiències, necessitats i sensacions. Avui, ens expliquen qui són i com treballen.

Què és el que feu, des del vostre col·lectiu? Quin és el vostre objectiu?

El nostre col·lectiu és un espai de trobada pels doctorands i les doctorandes del departament de Pedagogia Sistemàtica i Social. Bàsicament el que volem és detectar de forma conjunta les necessitats i els interessos existents per tal de poder donar resposta. A més, organitzem també jornades de divulgació i de coneixement.

I com vau nàixer? Què us va impulsar a crear aquest col·lectiu?

Fa un parell d’anys ens vam adonar de que, malgrat ser un grup i treballar coses conjuntes, no ens coneixíem gaire. Hi ha persones amb les que potser mai hagués parlat de no ser pel col·lectiu, i trobàvem important millorar la comunicació i la coordinació entre nosaltres.

I quanta gent sou? Totes formeu part del departament?

Sí, totes formem part del departament i ara mateix som 33 persones, tot i que algunes activitats que organitzem compten amb la participació de més gent, com per exemple a les jornades, on han vingut estudiants de màster.

Aleshores heu crescut en aquests mesos: heu necessitat estructurar-vos? Què cal per participar del vostre col·lectiu? Treballeu amb altres grups?

Bé, hi participa qui en té ganes i, òbviament, les persones més actives són les que normalment s’encarreguen d’organitzar les activitats. Tot i així, tot es fa de forma assembleària i es consulta. A nivell de treballar amb altres agents, sí que és cert que com a persones tenim contacte amb altres entitats, com Doctorands en lluita, però no hi treballem com a col·lectiu. Potser en un futur sí que ho fem.

Pots explicar alguna de les activitats? Com es desenvolupen, quan va ser la última?

L’activitat principal es fa a través del mail: tenim un grup de correu on resolem les necessitats que sorgeixen. També organitzem jornades. La darrera va ser al juny i és un espai on trobar-nos totes i, a més de la part acadèmica i formativa, fer dinàmiques de grup i de coneixença.

El que oferiu als i les membres de l’entitat, doncs, son aquests tipus d’activitats: trobades, xerrades i tallers? Hi pot participar gent externa?

Sí, a la darrera va venir gent que no era del col·lectiu. I ara estem pensant en tornar a fer-la, també a finals de juny, ja que l’anterior va anar molt bé. Va ser un moment molt productiu i de cures: poder compartir l’angoixa que a vegades es té durant el doctorand, aprendre i veure que no estem soles i que hi ha molta gent com nosaltres.

I amb que us quedeu, de tot plegat?

Bàsicament amb la part relacional. El poder posar-nos cara i fer xarxa, en especial amb el tracte amb el departament. Arrel d’aquesta organització hi ha coses que han canviat, ens tenen més en compte i ens pregunten més. En aquest sentit, veiem que crear el col·lectiu ens ha servit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s