Ganàpies: més de 20 anys fent castells a la UAB

Les actuacions castelleres són una pràctica de la cultura popular molt arrelada a les universitats catalanes. La colla castellera de la UAB, els Ganàpies, té més de 20 anys d’experiència i és, sens dubte, un símbol del teixit associatiu del nostre campus.

Els seus assajos son dimarts i dijous, de 13 h a 15 h,  a la gespa de la Facultat de Ciències i Biociències, i s’hi pot assistir sense ser membre. Aquests dies, els Ganàpies estan preparant el seu Sopar de novatos, on es farà la benvinguda de les persones que s’han apuntat aquest curs a la colla, i també l’actuació que realitzaran, com ja és tradició, a la Festa Major de la UAB.

Durant l’any, els Ganàpies participen de les diferents diades castelleres i, al desembre, organitzen la de la UAB, a la que assisteixen colles d’altres territoris i universitats. Aquesta diada és un dels grans esdeveniments del col·lectiu i, apart de les activitats pròpies de la jornada, compta amb un espai anomenat Vigílies de la diada en la que els membres més veterans comparteixen anècdotes viscudes i fer pinya.

És destacable també el fet que Ganàpies va ser una de les primeres colles castelleres en tenir un protocol contra les violències masclistes propi, mostrant així el seu compromís amb crear un espai segur per a totes.

Si estàs interessat o interessada en el mon dels castells i tens ganes de participar a la colla, no dubtis en passar-te per un dels seus assajos!

La imagen puede contener: una o varias personas, multitud y exterior

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s