50 anys de moviment estudiantil a la UAB

50_anys_moviment_estudiantil

El proper dimarts 14 de maig es projectarà per primer cop “50 anys de moviment estudiantil a la UAB”, una proposta audiovisual emmarcada en les lluites estudiantils que s’han viscut a la UAB ens els seus 50 anys d’història. 

El teixit associatiu universitari és un element imprenscindible del moviment estudiantil. És el que dona continuitat, organització i contingut a les lluites, alhora que dinamitza les estudiants del Campus.

La història de la UAB és la història dels i les estudiants i les seves reivindicacions. Per això, els 50 anys de la universitat també són els 50 anys del moviment estudiantil. Un moviment que busca aconseguir una universitat pública i de qualitat; un moviment transversal que, des dels seus inicis, ha anat de la mà amb les lluites socials; un moviment intrínsec a la universitat.

Per commemorar el cinquantè aniversari del moviment estudiantil a la UAB, el proper dimarts 14 de maig a les 13 h a la Sala d’Actes de la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia, es presentarà l’audiovisual ‘50 anys del Moviment Estudiantil a la UAB’, elaborat per dos estudiants de la Facultat de Ciències de la Comunicació, produït per la Unitat de Dinamització Comunitària i promogut pel Vicerectorat d’Alumnat i Ocupabilitat.

L’acte de presentació comptarà amb la presència d’alguns dels protagonistes de l’audiovisual: Joan Manuel Tresserras, professor del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la UAB; Berta Satoca, estudiant i portaveu de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) Universitats; José Luis Lalueza, professor del Departament de Psicologia Bàsica, Educativa i de l’Educació; Núria Alcaraz, investigadora predoctoral de Sociologia,  i Xavier Domènech, professor del Departament d’Història Moderna i Contemporània.

Després de la projecció es durà a terme un debat obert, “On anem?”, on es reflexionarà sobre quin és el futur del moviment estudiantil: quines lluites queden per fer?

Us convidem a tots a participar!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s