S’ha Acabat! organitza l’acte “Ante los nacionalismos y populismos:¡Europa!”

El proper dijous 11 d’abril, el col·lectiu S’HA ACABAT! organitza una jornada amb l’objectiu d’enfortir el projecte europeu i donar respostes sobre les estratègies europees contra l’augment dels nacionalismes i els populismes. L’acte comptarà amb la participació d’en Rafael Arenas, l’Alejandro Fernández i la Maite Pagazaurtundúa.

S’HA ACABAT! és una associació inscrita a elDirectori, formada per gent jove, que es mobilitza en defensa de la Constitució i l’Estatut d’Autonomia. Va néixer l’octubre del 2018 amb la voluntat de “lluitar contra la imposició del nacionalisme excloent que vol situar la majoria de catalans fora del marc constitucional i democràtic”.

L’11 d’abril, a partir de les 13.00 h, a la Sala Teatre de la UAB, organitzen l’acte Ante los nacionalismos y populismos ¡Europa! . Els organitzadors de l’acte coincideixen en que el ressorgiment dels nacionalismes i els populismes a Europa posa en perill la viabilitat del projecte europeu, com en el cas del Brexit, fet que evidencia que la història pot tornar a repetir-se.

Les persones convidades a l’acte respondran a les següents preguntes: Què és exactament el nacionalisme i el populisme?, El nacionalisme català té similituds amb el d’altres estats d’Europa? Què es fa des de les institucions europees per evitar que la història es repeteixi?

Àlex Serra, coordinador de S’HA ACABAT! a la UAB, iniciarà la presentació de l’acte i donarà pas als ponents: Rafael Arenas, catedràtic de dret Internacional Privat a la UAB, ens parlarà sobre els significats dels termes nacionalisme i populisme; Alejandro Fernández, diputat i president del PP a Catalunya, parlarà sobre de quina manera ha viscut el nacionalisme com a president del Partit Popular a Catalunya, i Maite Pagazaurtundúa, eurodiputada d’UPyD, dins el grup ALDE, que parlarà sobre el treball de les institucions europees i com es pot combatre el populisme des d’Europa.

Finalment, Julia Moreno, vicepresidenta del col·lectiu, finalitzarà l’acte exposant la importància de l’existència d’associacions com S’HA ACABAT! i farà un al·legat de la rellevància de la participació dels joves en les pròximes eleccions. Cadascun dels ponents realitzarà una intervenció de curta durada per tal de deixar espai a un torn de preguntes al finalitzar les conferències.

Per a més informació podeu entrar en contacte amb S’HA ACABAT! a través del seu correu electrònic o xarxes socials.

Correu electrònic: hola@shaacabat.es

Web / Facebook / Twitter / Instagram 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s