La UAB s’afegeix a l’onada de referèndums sobre la monarquia

El pròxim 20 de març de 2019 arriba a la UAB el referèndum sobre la monarquia. Es planteja incorporar diversos punts de votació arreu del Campus per tal de facilitar la participació de tota la comunitat universitària.

El referèndum sobre la monarquia és un moviment simbòlic d’estudiants de diferents universitats de l’Estat Espanyol que té la finalitat de posar en debat el model d’estat actual, invitant a la gent a reflexionar sobre si vol o no continuar amb la monarquia o si, d’altra banda, prefereix un model republicà. Es pretén generar un debat en la societat per tal de fer pressió sobre la monarquia. Així doncs, les qüestions que es plantegen en el referèndum són: “Estàs a favor d’abolir la monarquia com a forma d’estat i instaurar la república?” En cas afirmatiu, s’haurà de senyalar si s’està “a favor de l’apertura de processos constituents per decidir quin tipus de República”.

Aquesta consulta neix a partir de la voluntat dels i les estudiants d’incidir i donar la seva opinió sobre la forma d’estat. Alhora, aquest procés participatiu tracta de pressionar per aconseguir l’obertura de processos constituents arreu dels pobles d’Espanya i criticar el paper que ha exercit la monarquia els últims anys (corrupció, actuació partidària davant el Referèndum de l’1 d’octubre, etc).

La iniciativa va néixer a Madrid on, el novembre de 2018, es va fer la primera consulta a la Universitat Autònoma de Madrid, on hi van participar 7.303 persones. Altres universitats com la UB i la UPF s’hi van afegir posteriorment, juntament amb un conjunt de 14 universitats, on han participat més de 50.000 estudiants. Finalment, la consulta arriba a la Universitat Autònoma de Barcelona. El proper 20 de març hi haurà meses habilitades a la UAB, amb la Plaça Cívica com a punt central, entre les 8 h i les 20 h. No hi falteu!

 

Per a més informació podeu entrar amb contacte amb els organitzadors del referèndum a través de les següents dades:

Correu electrònic: referendumuab@gmail.com 

Twitter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s