Programa d’activitats pel 8 de març

Aquest any el teixit associatiu de la UAB també participa en la commemoració del dia Internacional de la Dona que té lloc cada 8 de març. Durant els pròxims dies es tenen preparades una sèrie d’activitats que tindran lloc abans i després d’aquesta diada.

Com cada any, en honor al dia de la dona, el campus universitari de la UAB s’omple de tot un seguit d’activitats proposades pels col·lectius d’el Directori i altres entitats de la comunitat universitària. Des de Dinamització Comunitària ens hem encarregat que tots els col·lectius que volguessin realitzar alguna activitat entorn aquesta diada poguessin desenvolupar la seva proposta per tal de conscienciar sobre la importància de visibilitzar la situació actual de la dona en diferents àmbits.

  • Avui dia 6 de març de 12.00 h a 14.00 h, l’Associació Interuniversitària de Criminologia ha organitzat una activitat a la Plaça Cívica entorn els “Mites i fotografies al voltant de la violència de gènere” amb l’objectiu de conscienciar sobre aquesta qüestió.
  • Demà dijous dia 7 de març, de 13.00 h a 15.00 h, el col·lectiu AIESEC realitzarà una parada a la Plaça Cívica amb la finalitat d’informar sobre els voluntariats relacionats amb la igualtat de gènere. Seguidament a les 17.00 h el col·lectiu SINVER es reunirà a la Sala Annexa de l’Hotel d’Entitats per tal de realitzar una trobada en la qual es reflexionarà i es compartiran experiències sobre les xarxes LGTBI+.
  • Dilluns 11 les jugadores de Rugby de Centaures realitzaran una xerrada sobre les experiències i dificultats que s’han trobat dins l’esport pel simple fet de ser dones. Aquesta activitat tindrà lloc a la Plaça Cívica de la UAB a partir de les 13.00 h.
  • El dimarts 12 de març els col·lectius polítics AEP JCC, tenen preparat un cinefòrum anomenat “Las maestras de la República”. Aquest tindrà lloc a la Facultat de Filosofia i Lletres a les 13.00 h. Es realitzarà una exhibició i debat del documental on es mostra la lluita de les dones per la conquesta dels seus drets, per la modernització de l’educació i perquè aquesta fos pública i democràtica.
  • El dimecres 13, el col·lectiu Joves d’Esquerra Verda juntament amb l’Observatori IQ realitzaran una xerrada a les 13.00 h a la Sala Annexa de l’Hotel d’Entitats que s’anomena “Construïm feminismes. Les desigualtats en la vida quotidiana”. Es parlarà sobre les desigualtats de gènere que es troben en el nostre dia a dia i de les dades que ho corroboren.
  • La jornada d’activitats finalitzarà el divendres 15 de març, amb una activitat del Club de Rol de la UAB (CRUAB). El CRUAB organitzarà una activitat anomenada “Més enllà dels eons” en la qual les dones de l’associació han plantejat una sèrie de jocs de rol basats en el món dels Mites de Cthulhu de Lovecraft i en la història de l’escriptora Hazel Heald publicada a Weird Tales l’any 1932. L’activitat es desenvoluparà a l’Hotel d’Entitats de 18.00 h a 00.00 h.

Si voleu conèixer la resta d’activitats que es realitzaran al campus universitari podeu veure el calendari complet realitzat per l’Observatori de la Igualtat en el següent enllaç: Programa d’activitats 8 de març.

 

Per últim volem agrair la participació dels col·lectius per proposar tanta diversitat d’activitats en honor a una diada tan important!

Per a més informació podeu contactar amb nosaltres a través del correu electrònic (suport.participacio@uab.cat)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s