La Trivial realitza les últimes formacions del curs “Discurs, Hegemonia i Populisme”

Des de la Trivial us anunciem que avui, dia 12 de novembre, i el pròxim dilluns 19 de novembre tindran lloc les últimes formacions del curs Discurs, Hegemonia i Populisme, que s’han estat realitzant els dilluns a les 13.00 h a la Facultat de Ciències Polítiques de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Es tracta de la segona edició del curs de Discurs, Hegemonia i Populisme. Aquest any el nostre objectiu és que totes les sessions es complementin entre si. Busquem familiaritzar-nos amb la teoria gramsciana del discurs i els conceptes d’hegemonia i populisme, tant de moda en aquests temps i tant poc explicats a les nostres classes d’universitat.

El curs compta amb sis sessions que es fan cada dilluns des del 15 d’octubre fins el 19 de novembre. Quatre de les sessions són de caràcter teòric; comptem amb una introducció a l’anàlisi polític, una aproximació a Gramsci i al concepte d’hegemonia, una introducció a les perspectives del poder segons Schmitt i Foucault i l’estudi del concepte de “poble” a la teoria populista. A part, tenim dues sessions més pràctiques de debat on, amb exemples, fem baixar al món real el que hem aprés a les sessions teòriques: un dels debats és entorn el 15M i el populisme i l’altre és per debatre sobre feminisme i hegemonia.

El curs és un espai per debatre i compartir idees i arguments, obert a tothom. Per a cada sessió facilitem una lectura i un document amb bibliografia i material complementari. Aquelles persones que no poden assistir al curs però estan interessades en el contingut, ens poden demanar les lectures i el material complementari a l’e-mail (latrivialrevista@gmail.com), i els hi facilitem sense problema.

Per a més informació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres:

Correu electrònic: latrivialrevista@gmail.com

Web / Facebook / Twitter / Instagram / Youtube 

 

La Trivial

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s