II Certamen de Glosa organitzat per l’Assemblea FilCat

Demà dimecres dia 24 d’octubre tindrà lloc la celebració del II Certamen de Glosa organitzat pels membres de l‘Assemblea FilCat. L’esdeveiment s’iniciarà a les 13:00 h i tindrà lloc a l’amfiteatre de la carpa de la Facultat de Lletres de la UAB.

El certamen en qüestió es tracta d’un Vermut Glosat en el qual es podrà gaudir d’alguns dels millors glosadors de les terres catalanes. La idea d’ajuntar dues coses tan nostres, com són la glosa i el concepte de ‘fer el vermut’, va sorgir el curs anterior, en el marc de la VI Jornada FilCat. Aquestes jornades, sempre han anat destinades, d’una banda, a resoldre dubtes i inquietuds dels estudiants de filologia catalana i, d’altra banda, a difondre els nostres estudis a aquella gent que no acostuma a tenir gaire contacte amb aquest món. Així, ens va semblar que la glosa era una activitat que ens permetria atraure un públic poc comú entre nosaltres.

El resultat del primer Vermut Glosat va ser molt positiu: una assistència per sobre de les espectatives i el desig de molts dels assistents de repetir alguna cosa semblant van encoratjar-nos a seguir treballant en aquesta direcció.

Enguany, ens plantegem la possibilitat de fer una edició molt més participativa i amb una durada major. Des de l’Assemblea FilCat, no només volem que la gent sàpiga què és la glosa; el nostre objectiu és que tothom pugui ser un petit glosador i que dugui la cançó improvisada dins seu.

Per tal de fer efectiu el projecte, pretenem fer diverses activitats amb un format semblant durant l’any. De moment, aquest Vermut Glosat es durà a terme on vam fer el primer, a l’amfiteatre de la carpa de la Facultat de Lletres, però volem que aquesta activitat es pugui arribar a fer en llocs diferents: si pretenem arribar a gent diversa i poc comuna en aquests ambients, cal que anem a altres places i facultats de la Universitat a difondre les lletres catalanes i, més en concret, la glosa.

Dit això, posem èmfasi en repetir que és una activitat on tothom serà benvingut i que deixarà als assistents amb ganes de repetir-ho.

Per a més informació podeu contactar amb nosaltres a través de les nostres dades de contacte:

Correu electrònic: assembleafilcatuab@gmail.com

Twitter / Instagram

 

 

Assemblea FilCat

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s