“L’Extrema Dreta a l’Europa del Segle XXI”, xerrada organitzada per AEP

Dimarts dia 9 d’octubre, el sindicat d’estudiants AEP (Associació d’Estudiants Progressistes) ha organitzat una xerrada i posterior debat sobre l’Extrema Dreta de l’Europa del segle XXI. L’acte s’iniciarà a les 13:00 h i tindrà lloc a l’aula 114 de la Facultat de filosofia i lletres de la UAB.

En aquesta trobada es tractarà la situació actual que viu Europa respecta la presència en augment de la ideologia política d’ultradreta, i quines conseqüències està tenint dins el marc polític i social.

En l’acte han estat invitats dos especialistes del tema, Steven Fort professor d’història contemporània a la Universitat Autònoma de Barcelona, analista polític i coautor del llibre “El proceso separatista en Cataluña: análisis de un pasado reciente“; i David Karvala, membre de la Unitat contra el racisme i el feixisme, militant de Marx21 i autor de “No pasarán, aunque lleven trajes”. Els ponents ens parlaran sobre la Lliga Nord, Plataforma per Catalunya, Vox, la influència de Trump, Steve Bannon i The Movement.

La xerrada s’iniciarà amb una introducció per contextualitzar el tema en la qual a part de la participació del col·lectiu organitzador, també hi haurà la visió d’altres col·lectius de la UAB, i finalment, s’obrirà debat amb les persones convidades. Algunes de les preguntes que es posaran sobre la taula seran: “Com definiríeu l’extrema dreta europea?“, “El sorgiment de l’extrema dreta es deu més per la crisi econòmica o pel factor refugiat?”, “En els països on existeix l’extrema dreta, creieu que hi ha una repressió sistemàtica contra aquestes persones?” i “Com afecta aquest sorgiment de l’extrema dreta a les eleccions europea imminents?”.

 

Si voleu conèixer més informació, podeu entrar en contacte amb AEP a través de les seves xarxes socials:

Correu electrònic: aepautonoma@gmail.com

Web / Twitter

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s