Última assemblea d’elDirectori: convocatòries i activitats

El passat dijous dia 24 de maig es va realitzar l’última assemblea d’elDirectori abans de finalitzar el curs 2017-2018. L’acte va tenir lloc a la Sala Annexa de l’Hotel d’Entitats en horari de 13.00 h a 14.00 h. Des de la Unitat de Dinamització de la UAB, cada mes s’organitza una assemblea amb els col·lectius d’elDirectori amb l’objectiu de comentar i revisar els aspectes rellevants relacionats amb la participació del teixit associatiu. En aquesta última reunió del curs es van tractar tres temes principals: les properes activitats del Centre de Recursos, les convocatòries de juny i el procés d’eleccions a la Coordinadora d’elDirectori.

Primer de tot es va parlar sobre les últimes activitats que tindran lloc al Centre de Recursos per a Col·lectius abans de la finalització d’aquest curs. Una d’elles ja està en procés: l’exposició de la impressora 3D creada des de la Facultat d’Enginyeria i cedida pel col·lectiu Acadèmia d’Humans; i l’altra que es realitzarà pròximament, la celebració del dia de l’Orgull Friki.

Al llarg de l’any, s’ha animat als col·lectius a proposar i a realitzar activitats al Centre de Recursos amb l’objectiu de donar-se a conèixer i fomentar la participació de la comunitat universitària. Són els propis col·lectius els que prenen la iniciativa sobre la temàtica de l’activitat i, després, la Unitat de Dinamització Comunitària dóna suport a la seva materialització. L’objectiu era que apareguessin activitats cada mes, aquest any ha estat un èxit.

Seguidament, es va parlar sobre les convocatòries anuals que tots els col·lectius del teixit associatiu han de realitzar ja que són de vital importància per a la seva continuació en elDirectori. Aquestes s’obren l’1 de juny i es tanquen al dia 30 de juny de 2018. Estem parlant del Mapa de participació, que serveix per conèixer les característiques del teixit associatiu i posar en valor la tasca dels col·lectiu; l’Actualització de dades, tràmit que tots els col·lectius tenen el deure de realitzar i s’estableix com a condició per a continuar a elDirectori el curs 2018/2019. Aquells col·lectius que no actualitzin les dades passaran a considerar-se col·lectius inactius. L’ actualització de les dades ens permet mantenir un registre fidel a realitat i que sigui mirall de la participació activa que es desenvolupa al Campus. Finalment, els col·lectius que vulguin utilitzar una de les taquilles que hi ha a l’Hotel d’Entitats hauran d’emplenar la Sol·licitud de cessió de taquilles(tant els que la tenen actualment cedida com els que la volen utilitzar per primer cop).

En tercer lloc es va parlar sobre el Procés d’eleccions a la Coordinadora d’elDirectori que tindrà lloc entre el 10 de setembre i l’1 d’octubre. A partir del curs vinent, mantenint l’assemblea com a l’òrgan sobirà, el teixit associatiu de la UAB s’organitzarà mitjançant una coordinadora de col·lectius. Aquesta estarà formada per 5 persones escollides per votació que representaran el teixit associatiu en diversos espais: dues a la comissió d’avaluació d’ajuts, una com a representant al CEUAB i a la Comissió d’Alumnat i Ocupabilitat i dues persones encarregades de coordinar el conjunt de l’assemblea amb la Unitat de Dinamització Comunitària (establir l’ordre del dia i dates per les assembles).

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s