Impressió 3D al Centre de Recusos

El col·lectiu Acadèmia d’Humans i Techno UAB ens ha cedit a Dinamització Comunitària la seva impressora 3D per a imprimir les lletres “FM UAB” en 3 dimensions, les quals seran utilitzades en la pròxima festa major de la universitat.

La impressora ha estat incorporada en l’expositor del centre perquè pugui ser visible per a tot aquell interessat i/o curiós en veure com funciona aquest aparell i per donar visibilitat a la tasca diària dels col·lectius de la Universitat Autònoma de Barcelona, posant en valor la seva participació en la dinamització de la comunitat universitària.

Una impressora 3D es un aparell capaç d’imprimir figures amb volum a partir d’un disseny 3D fet per ordinador mitjançant un programa CAD. Una vegada es té el model per ordinador, la impressora 3D va creant capes de manera successiva fins a generar exactament l’objecte en les seves 3 dimensions. Aquest procés s’anomena “procés additiu”. Les funcions i creacions que es poden obtenir amb aquest tipus d’impressores són actualment il·limitades: es poden fer des de peces de fabricació, prototips per a la indústria d’automòbils, i fins i tot pot ser de gran utilitat en la creació de nous medicaments.

Les entitats dins la UAB expertes i propietàries de la impressora 3D del Centre de Recursos són Tecno UAB, l’associació de l’Escola d’enginyeria de la UAB formada per diversos professionals en la matèria que tenen com a objectiu el desenvolupament de projectes tecnològics per tal de fomentar l’aprenentatge en les noves tecnologies i el col·lectiu Acadèmia d’Humans, propietari i usuari de la impressora que està actualment al Centre de Recursos. L’any 2016 es van comprar les diferents peces necessàries per a construir la impressora i ells mateixos van ser els que van muntar-la i han fet possible la seva utilització. Actualment està sent utilitzada per crear les lletres “FM UAB” que seran utilitzades durant la Festa major de la universitat. Anteriorment ha estat utilitzada per a fer figures de joc pels col·lectius de CRUAB i X-Wing, entre d’altres.

Des d’aquestes entitats es pretén donar a conèixer aquest tipus d’impressores i la multitud d’aplicacions i funcionalitats que poden cobrir. L’objectiu és que la resta de col·lectius i comunitat universitària de la UAB coneguin com funciona i s’animin a fer col·laboracions comunes per a la creació de noves peces adequades a les seves dinàmiques i/o projectes. Per al curs vinent, ja s’està organitzant un acte amb diversos ponents experts en la matèria que explicaran en més profunditat totes les aplicacions que tenen les impressores 3D.

Per a més informació podeu visitar el facebook de Tecno UAB o bé enviar un correu electrònic al col·lectiu Acadèmia d’Humans. A continuació hem adjuntat algunes fotografies de figures realitzades per la impressora 3D del Centre de Recursos:

 

Hi ha un comentari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s