T’interessa la física? ACEF realitza una xerrada sobre Transport tèrmic

Demà dimecres dia 23 de maig, l’Associació Catalana d’Estudiants de Física (ACEF) organitza una xerrada sota el nom “Transport Tèrmic a la Nanoescala. Calor Viscosa!”, a càrrec de
F. Xavier Àlvarez, membre del departament de Física de la Universitat Autònoma de Barcelona. La xerrada en qüestió s’iniciarà a les 12.00 h a la Facultat de Ciències de la UAB.

El grup de Física Estadística de la UAB centra la seva recerca en l’estudi dels fenòmens de no equilibri. En el grup coexisteixen dues línies principals, una centrada en els processos estocàstics i una altra que estudia el transport de calor a la nanoescala. La xerrada es centrarà en el segon projecte, dut a terme pel grup format per David Jou, Javier Bafaluy, Juan Camacho, Xavier Àlvarez, Pol Torres i Albert Beardo.

L’estudi del transport tèrmic és una branca de la Física ja centenària, però no ha estat fins als últims anys que, a través de mesures fetes en escalfaments làser, s’ha observat que la llei de Fourier ja no és vàlida a la nanoescala. En la xerrada s’introduiran les línies principals de recerca en el camp, centrades a trobar les equacions que descriguin de forma més correcta el comportament de la calor en aquestes situacions. Veurem com una de les descripcions més plausibles sembla ser que indiqui que la calor es comporta de forma viscosa.

A més, també s’introduiran les tècniques que s’utilitzen i es veurà com es necessiten combinar càlculs microscòpics ab-initio utilitzant la regla d’or de Fermi amb formalismes mesoscòpics propis de la termodinàmica de no equilibri.

Si t’interessa assitir a la xerrada recorda que tindrà lloc a la Facultat de Ciències de la UAB a partir de les 12:00 h. Per a més informació a continuació facilitem les dades de contacte del col·lectiu organitzador:

Correu electrònic: acef.iaps@gmail.com 

.
ACEF

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s