Ja està aquí la Setmana de la Ciència Crítica de la UAB

Un any més ja tenim aquí la Setmana de la Ciència Crítica celebrada a la Facultat de Ciències i Biociències de la UAB en mans de  l’Assemblea Ecologista de la UAB, l’Assemblea de Ciències i Biociències i l’Hortet de l’Autònoma, juntament amb la col·laboració de la Unitat de Dinamització Comunitària de la UAB. Es tracta d’unes jornades formades per diverses activitats que aposten per la divulgació i recerca científica i la creació d’espais de debat que promoguin l’anàlisi del panorama científic actual des de diferents perspectives. El programa d’activitats va iniciar-se ahir dilluns dia 7 de maig i finalitza dijous dia 10 de maig.

Així doncs, ahir dilluns 7 de maig, van tenir lloc les primeres activitats que van donar peu a l’inici d’aquestes jornades. A les 12 h hi va haver un taller a càrrec de Bea Cantero, bioquímica i activista feminista que ens va parlar sobre la construcció social/cultural de la identitat de gènere dins la vessant científica. Seguidament, a les 14 h, es va realitzar una xerrada anomenada “La implicació política renovable” a càrrec de Clara Florensa, historiadora de ciència, en la qual es va tractar la vessant política de la ciència. A continuació podeu veure una de les fotografies de la xerrada:

Avui, dimarts 8 de maig de 13h a 15h, ha tingut lloc una xerrada sota el nom de “Els Reptes de la transició renovable” a càrrec de Pep Puig, Ramon Sans i Joaquim Coromines; en la qual s’ha parlat sobre l’evolució del consum energètic, qüestionant el paper de les nuclears des d’una perspectiva de rendibilitat energètica i ambiental.

Dimecres 9 de maig de 13h a 15h es realitzarà una pintada col·lectiva d’una de les parets blanques de la pròpia Facultat de Ciències i Biociències de la UAB amb la finalitat de deixar una petita petjada en motiu de la Setmana de la Ciència Crítica. A la tarda, de 17h a 19h, es reproduirà un documental anomenat “Desierto Líquido” en el qual es donarà  a conèixer la contaminació i destrucció dels oceans que poc a poc hem anat fent els humans. Aquest audiovisual introduirà un posterior debat de reflexió en mans dels directors Alba Azaola i Daniel Carrasco.

Per últim, dijous dia 10 de maig, es finalitzarà la jornada amb dues activitats més lúdiques. De 13h a 14h es realitzarà un dinar casolà amb donació voluntària i seguidament fins a les 16h tindrà lloc a la gespa entre la Facultat de Ciències de la UAB i la Facultat de Dret – UAB, un col·loqui/concert titulat “Agroecologia i treball de la terra” amb Susanna Dasca, una cantautora rural referent en el món del consum de proximitat.

En definitiva, es tracta d’unes jornades per reflexionar, aprendre i sobretot plantejar-se alternatives de cara a l’enfocament actual de l’ús de la ciència en la nostra societat. Així doncs, si us interessa la ciència, no dubteu de gaudir de les activitats de la Setmana de la Ciència Crítica de la UAB! 

Per a més informació  us facilitem el  següent enllaç: Setmana de la Ciència Crítica.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s