Vine a celebrar el Dia Internacional del Poble Gitano a la UAB

Demà dia 5 d’abril, CampusRom, la primera Xarxa Universitària Gitana de Catalunya celebrarà el Dia Internacional del Poble Gitano a la Universitat Autònoma de Barcelona, juntament amb la col·laboració i el suport del Pla Integral del Poble Gitano del Departament de Treball, afers socials i família de la Generalitat de Catalunya.

CampusRom és un col·lectiu format per diverses persones gitanes de Catalunya que pretenen promoure i assolir la garantia d’una educació de qualitat i d’èxit pel Poble Gitano. Les seves principals funcions són orientar, informar i acompanyar a tots aquells joves gitanos que necessitin ajuda durant el seu procés formatiu o bé orientar aquells que ja es trobin dins l’educació superior. Pretenen eradicar i pal·liar la poca presència de la comunitat gitana a les universitats promovent les seves oportunitats i presencia dins aquestes. Així doncs, un primer pas és aproximar la cultura gitana a les universitats celebrant el Dia Internacional del Poble Gitano a la nostra Universitat.

L’esdeveniment es desenvoluparà a la Sala d’Actes de la Facultat de Dret d’11.00 a 14.30 hores, finalitzant l’acte amb un dinar gitano a la Plaça Cívica. Durant el transcurs del matí es realitzaran diverses conferències i debats a càrrec d’estudiants gitanos i gitanes de la UAB, membres de CampusRum i ponents com el Sr. Juan de Dios Ramírez Heredia, la Dra. Teresa Sordé i Martí i el Dr. Fernando Macías Aranda. La voluntat d’aquest acte és promoure l’intercanvi d’opinions i informar la comunitat universitària sobre la situació de la població gitana a l’educació superior (accés, permanència i èxit educatiu), a més de difondre les activitats i iniciatives que duu a terme el col·lectiu CampusRom, fonamentades en donar suport als i les estudiants d’ètnia gitana durant el seu itinerari formatiu.

L’acte serà de caràcter acadèmic, però a partir de les 14.30h, podreu gaudir d’un dinar gitano a la Plaça Cívica. Us hi esperem, l’acte és obert a tota la comunitat universitària!

A continuació podreu veure el tríptic on es detallen els horaris i les activitats que es realitzaran durant el dia. Per a més informació us deixem les dades de contacte de CampusRom:

Correu electrònic: info@campusrom.org

Web / Facebook / Twitter

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s