ACEF ens parlarà sobre la Superconductivitat i la seva contribució al canvi energètic

Dimecres 21 de març l’Associació Catalana d’Estudiants de Física (ACEF) de la UAB, ha organitzat una xerrada sobre el fenomen de la Superconductivitat. La ponent que realitzarà la conferència serà Teresa Puig, professora de l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB). 

El col·lectiu ACEF es una associació formada per estudiants de física que tenen com a objectiu promoure coneixement i organitzar activitats com per exemple xerrades informatives, mobilitzacions polítiques i socials, excursions, etc.

La xerrada sobre la Superconductivitat d’aquest dimecres es dividirà bàsicament en tres parts. Durant la primera part, la ponent realitzarà una introducció sobre l’evolució històrica del fenomen esmentant els principis que el van fer possible, i seguidament ens parlarà de la ciència de materials que ha permès poder fer-ne un ús rellevant dins la nostra societat.

A continuació la xerrada s’endinsarà més en termes tècnics posant especial importància als materials superconductors d’alta temperatura que van ser descoberts ara fa 30 anys, esmentant les diferències que presenten respecte als principis quàntics que fins aleshores es coneixen sobre la superconductivitat.

Finalment s’exposaran els diversos descobriments en ciència de materials i nanotecnologia que han fet possible la fabricació de cintes superconductores d’alta temperatura. Innovacions que poden arribar a contribuir en gran mesura en la resolució del repte energètic al qual ens enfrontem aquest segle XXI. Algunes de les noves aplicacions que es comentaran són les xarxes elèctriques distribuïdes amb interruptors superconductors, els cables superconductors que permeten evitar l’alta tensió, i la incorporació de l’energia eòlica amb generadors de 10 MW, entre d’altres.

Si t’interessa el tema i vols conèixer més sobre la Superconductivitat, dimecres 21 a les 12:15 h tens una cita a la Facultat de Ciències de la UAB!

 

. Associació Catalana d’Estudiants de Física (ACEF)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s