El Campus s’omple d’activitats entorn al dia Internacional de la Dona Treballadora

Durant les pròximes setmanes fins al dia 27 de març, el Campus Universitari de la UAB s’omplirà de tot un seguit d’activitats entorn al 8 de març, dia Internacional de la Dona Treballadora. Les activitats han estat proposades per alguns dels col·lectius inscrits a elDirectori i altres entitats de la comunitat universitària.

El teixit associatiu de la UAB es presenta molt actiu i participatiu en aquestes jornades, des de Dinamització Comunitària ens hem encarregat que tots els col•lectius que volguessin proposar alguna activitat entorn aquesta diada, tinguessin lloc dins el calendari de la Unitat de Dinamització. La temàtica i dinàmica de les activitats plantejades estan enfocades i organitzades amb la finalitat de ressaltar la presència de la dona en diversos àmbits.

Avui dia 6 de març a partir de les 12.00 h podrem trobar a la Plaça Cívica a AIESEC en una paradeta per promoure la mobilitat femenina en empreses Start-Up d’arreu del món, seguidament es realitzarà un Pilar Femení organitzat pels Ganàpies de la UAB a les 12.45 h, a partir de les 13.00 h també podrem veure a la Plaça Cívica a Swing UAB i, a l’Escola d’Enginyeria esdevindrà de 13.00 h a 15.00 h una xerrada sobre la importància de la figura de la dona en els videojocs, organitzada pel col·lectiu Gamers UAB. També a les 13h, a la Llosa de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia, la Comissió Feminista de l’Assemblea de Polítiques i Sociologia, organitza una xerrada sobre Feminisme i Racisme. A la tarda, a les 18:00h tindrà lloc a la Sala Annexa de l’Hotel d’Entitats la xerrada “La Feminidad y Alien: el octavo pasajero” organitzada pel col•lectiu Lo Fantástico.

Dimecres dia 7 començarà amb una activitat a les 11.30 h organitzada per l’Associació de Musicòlegs i Debats pel demà sota el nom de “Cállate i dejanos bailar“, un debat sobre problemàtiques de gènere a la música popular i a les 12.30 h hi haurà un acte Commemoratiu organitzat pel Grup de gènere i educació a la Sala d’Acte de la Facultat de Ciències i d’Educació. A les 13.00 h el col·lectiu Sin Ver muntarà una parada informativa a la Plaça Cívica, i la Coordinadora d’Assemblees de Facultat, una xerrada sobre l’organització i els motius de la vaga del 8 de març.

Divendres 9 de març es realitzarà a les 12 h una trobada de dones i jugadores de Bàdminton organitzada pel Club de Bàdminton Bellaterra al SAF (Servei d’Activitat Física) de la UAB. Dilluns dia 12 tindrà lloc a la Plaça Cívica de 13.00 a 15.00 h una Performance contra la violència de gènere organitzada per SinVer.

Dijous dia 15 a partir de les 13.30h, el col·lectiu UAB Quidditch Club, organitza una jornada per a donar a conèixer el reglament igualitari del quidditch i compartir experiències personals entorn a aquest esport i a la normativa d’igualtat del mateix. Després, a les 14.00 h al Centre de Recursos per a Col·lectius, GBU organitza una xerrada dinàmica i debat entorn a la temàtica: “Porno i Tràfic de persones: els dos costats de la pantalla”. I Dimecres 21 de març a la Plaça Cívica podrem assistir a una nova xerrada organitzada per SinVer amb l’objectiu de parlar sobre la violència de gènere en les dones no Cis.

La jornada d’activitats entorn al 8 de març, finalitzarà dimarts dia 27 de març amb l’activitat “La Ciència és cosa de totes” organitzada pel col·lectiu Societat Catalana de Nanociència i Nanotecnologia a les 10.30 h a la Sala d’Actes de la Facultat de Ciències de la UAB.

 

Per últim volem agrair la participació dels col·lectius per proposar tanta diversitat d’activitats en honor a una diada tan important!

Adjuntem aquí el calendari oficial de totes les activitats:

 

Hi ha un comentari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s