Xerrada sobre la Revolució de Rojava al Kurdistan

El dia 15 de febrer l’Assemblea de Ciències i Biociències de la UAB ha organitzat una xerrada sobre la Revolució de Rojava i ecologisme al Kurdistan.

A la xerrada d’aquest dijous vindrà Ercan Ayboga, militant del Kurdistan, membre del Moviment Ecologista de Mesopotàmia i autor del llibre “Revolució de Rojava”. Es parlarà sobre la situació que es viu i la forma d’autogovern popular que s’està desenvolupant a Rojava (Síria) denominat confederalisme democràtic o confederalisme comunal. També es farà referència a la lluita pel medi ambient des del moviment revolucionari kurd.

El Kurdistan Occidental porta desenvolupant des de l’any 2012 un procés d’implementació de les assemblees populars per a la presa de decisions i la fixació de quotes de participació femenina en la majoria d’òrgans. Així mateix, es construeixen mecanismes de participació ciutadana molt propers a la democràcia directa, donant lloc a una sèrie de canvis de caràcter feminista a la societat, com per exemple, la formació de les Unitats Femenines de Protecció (YPJ), unes milícies formades únicament per dones o la implementació de la doctrina d’equivalència femenina d’igual autoritat, per la qual una normativa que no és acceptada pel poder femení, no podrà ser implementada.

En voleu saber més? Aquesta és una molt bona oportunitat per conèixer una qüestió de gran interès explicat des de la perspectiva d’una persona que molt propera a la realitat de Rojava. Si estàs interessat a assistir a la xerrada t’esperem dijous a les 13.00 h a la Plaça Cívica.

En el següent enllaç podeu conèixer més informació sobre l’Assemblea de Ciències i Biociències de la UAB.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s