Us presentem CampusRom, la primera Xarxa Universitària Gitana de Catalunya

CampusRom és la primera Xarxa Universitària Gitana de Catalunya. Està formada per diferents persones gitanes de Catalunya que comparteixen un somni: una educació de qualitat i d’èxit per al Poble Gitano. En aquest sentit, es tracta d’una xarxa sense ànim de lucre amb l’objectiu principal d’estar en contacte amb tots els i les estudiants gitanos de Catalunya que necessitin ajuda durant el seu procés formatiu o que es trobin ja dins de l’educació superior.

Per aconseguir-ho, es pretén que els diferents estudiants gitanos i gitanes estiguin contínuament ben informats sobre les opcions i possibilitats que tenen per accedir a l’educació superior, i també se’ls acompanyi i doni suport durant el seu procés formatiu, especialment si ja estan cursant estudis superiors, tals com un grau mitjà o superior de formació professional, el Batxillerat o un grau universitari.

La situació del Poble Gitano a Europa i Espanya és totalment inadmissible, especialment en l’àmbit educatiu. Només 10 de cada 1.000 gitanes i gitanos arriben a la universitat, mentre que aproximadament 400 de cada 1.000 no gitanes i gitanos assoleixen l’educació superior. Xifres semblants es repeteixen en l’Educació Secundària, la Formació Professional i el Batxillerat.

CampusRom pretén, doncs, pal·liar aquestes qüestions acompanyant, donant suport i ajudant tots els i les estudiants gitanos de Catalunya que estiguin en aquest camí cap a la igualtat i l’èxit.

Actualment són 64 persones. Entre elles s’hi poden trobar: doctors en educació i sociologia, enginyers aeronàutics, nano-tecnòlegs, estudiants de diversos graus universitaris i estudiants que s’estan preparant la prova d’accés a la universitat per a majors de 25 anys. Concretament, a la UAB hi ha 6 membres de CampusRom: dos estudiant sociologia, tres estudiant ciències polítiques, i una dret.

 

Podeu conèixer més informació a través del facebook: CampusRom.

 

CampusRom

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s