UAB The Hack celebra el seu primer Hackathon

UAB The Hack és un col·lectiu destinat a l’organització de Hacktathons, trobades de programadors que tenen com a finalitat el desenvolupament col·laboratiu de software, a la UAB. Es va fundar amb l’objectiu d’animar als estudiants a realitzar els seus propis projectes més enllà de l’àmbit universitari, aprendre o millorar les seves competències informàtiques i/o electròniques i per fer de la UAB un lloc de referència en aquests tipus d’esdeveniments.

Ja farà uns quants mesos, UAB The Hack va celebrar a l’escola d’enginyeria el primer hackathon organitzat pel col·lectiu amb motiu de celebració del “Local Hack Day”, un esdeveniment a escala mundial on grups d’estudiants d’arreu del món s’organitzen per tal de muntar el hackathon més gran mai realitzat.

 

La jornada va començar el dia 2 de desembre a les 9 del matí amb una xerrada introductòria, després d’això els participants disposaven de 12 hores per desenvolupar el seu propi projecte per equips o de forma individual per després fer-ne una presentació pública. Simultàniament es van realitzar un conjunt de tallers on poder obtenir nous coneixements així com xerrades per part de Wikimedia, el Centre de Visió per Computador i la xarxa d’humanitats digitals de la UAB on també es van presentar unes noves propostes de TFG en conjunt amb les facultats de traducció i filologia.

L’esdeveniment va concloure amb més d’una vuitantena d’inscripcions i gairebé una quarantena de participants registrats a l’entrada. Aquesta primera hackathon va obtenir un 83% de valoracions positives per part dels assistents.  Aquesta bona acollida dóna lloc a l’organització d’una nova edició en els pròxims mesos, on els seus organitzadors volen ser més ambiciosos i intentar reunir a 200-300 hackers de diverses universitats. Així doncs en el semestre vinent ens espera una nova edició que pretén superar expectatives.

 

Segueix-los a:  @uabthehack

 

Uab The Hack

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s