#laInstantània amb Gamers

En Marc i l’Adrián, membres del col·lectiu Gamers UAB

La Instantània d’aquesta setmana ens porta Gamers UAB, un col·lectiu reviscut aquest curs lectiu gràcies a l’empenta i les ganes d’un grup d’estudiants de l’Escola d’Enginyeria. Gamers UAB és una associació creada per a donar un espai a la comunitat d’amants dels videojocs a l’Autònoma. El grup és un lloc on divertir-se, aprendre i treballar per a eliminar els estigmes i els estereotips associats al col·lectiu gamer. Ens ho expliquen en Marc i l’Adrián, president i vocal de l’associació, respectivament. 

Expliqueu-nos: què és Gamers UAB?

Marc: Gamers UAB és un col·lectiu d’estudiants de l’Autònoma que comparteixen la passió pels videojocs. No només ens interessa jugar-hi, sinó que també ens agrada tot el que hi ha “darrere les càmeres” dels videojocs. També seguim les competicions.

Adrián: Ara mateix ens estem construint. Som un col·lectiu molt jove i la majoria d’integrants —entre 20 o 30 persones— som de l’Escola d’Enginyeria, que és on es va crear Gamers UAB, encara que també hi ha gent d’altres facultats.

Marc: Actualment, la comunitat gamer està creixent moltíssim i, tot i que sí que és cert que hem nascut a l’Escola d’Enginyeria, a partir d’aquí ens hem estès per tot el campus i hem arribat a diferents facultats. Ara hi ha gent de la Facultat de Filosofia, de Comunicació, etc. El boca-orella funciona.

Quin és el perfil dels membres integrants del col·lectiu?

M: Un 25 % del col·lectiu són dones. També treballem per a desmuntar el tòpic que diu: “només els homes juguen a videojocs de manera habitual”. Estem en contacte amb algunes associacions per a organitzar esdeveniments en comú que potenciïn la diversitat.

A: D’altra banda, com que els jocs cada cop són més coneguts i n’hi ha de tants tipus, en conseqüència també hi ha gent de tot tipus que hi juga: nois,  noies, gent a qui li agraden els videojocs només per la història, gent a qui li agrada veure com juguen els professionals o gent que en gaudeix en general amb aquesta afició.

Com sorgeix la idea de crear el col·lectiu?

M: Ja fa un temps que teníem la idea al cap. Abans existia un altre col·lectiu que es deia Gamers UAB que, de tant en tant, organitzava un torneig però només hi havia una persona a càrrec del col·lectiu i la idea no va acabar de funcionar. Nosaltres ja feia temps que teníem ganes de muntar alguna cosa relacionada amb la tecnologia i, en veure que el nostre nexe en comú eren els videojocs, vam pensar a reviure el col·lectiu Gamers UAB.

Quin és el vostre objectiu principal com a col·lectiu?

M: L’objectiu principal del col·lectiu és construir una comunitat que tingui com a nexe els videojocs, independentment de què interessi a casa membre: si t’agrada veure’ls, si t’agrada jugar-hi, si t’agrada la història, si t’agraden els gràfics, etc. D’altra banda, també volem formar els membres en camps com ara el desenvolupament bàsic de videojocs, que és un taller que volem fer. A més, hem pensat a portar ponents d’empreses del sector. Bàsicament, pretenem difondre informació sobre diferents àmbits dels videojocs i que el missatge arribi a tota la universitat.

Com us organitzeu internament dins del col·lectiu?

M: Seguim una estructura jeràrquica, és a dir, en aquest cas jo sóc el president i l’Adrián és el vocal. Tot i això, treballem de manera assembleària. Es convoca el ple, on venen tots els socis i es debaten certs temes, com per exemple l’aprovació de l’organització de la LAN Party. L’objectiu és que tot el que organitzem s’hagi portat a debat perquè creiem que aquesta és l’essència del col·lectiu, que tots els nostres membres se sentin part de les decisions.

És el primer cop que participeu en un col·lectiu?

M: , amb Gamers UAB ens hem tirat a la piscina.

A: Jo també, a més és el meu primer any de carrera i m’hi he tirat de cap.

Quins aspectes positius i quins de negatius destacaríeu de la vostra experiència dins d’un col·lectiu universitari?

M: Com a aspecte positiu, destacaria la voluntat d’agrupar gent amb un interès pels videojocs per a poder gaudir de temps junts, divertir-nos i aprendre. Un altre aspecte que cal destacar és la predisposició a col·laborar i participar que tenen els membres del col·lectiu; tothom és molt participatiu. Com a aspecte negatiu, assenyalaria les dificultats a l’hora d’arribar a més gent, però a poc a poc ho anem aconseguint a través del boca-orella. També és el primer cop que ens trobem amb una cosa així i encara tenim poca idea de com fer-ho. Ara estem aprenent moltíssim, però quan comences una associació des de zero et sents molt perdut, perquè tot està per fer i en sabem molt poc. Un altre problema és el local, ja que no tenim un lloc on poder-nos trobar. També treballem per a solucionar això.

A: Volem tenir un espai on poder desar el material de gamers, on els membres del col·lectiu puguin anar quan vulguin a jugar, on organitzar les activitats i esdeveniments, etc. D’aquesta manera, els membres tindran la sensació que tenen un lloc fix per a ells.

Què us ha aportat formar part de Gamers UAB personalment?

A: A mi, en general m’agrada ajudar i quan formo part d’alguna cosa i, amb sort, les coses surten bé, m’omple molt personalment.

M: A mi m’ha aportat moltes coses, des de coneixements legals fins a l’oportunitat de conèixer molta gent, cosa que sempre està bé. Fins ara, el col·lectiu m’ha aportat molt i espero que em segueixi aportant moltes altres coses en el futur.

Què li diríeu a la gent perquè s’animés a formar part del col·lectiu?

M: Que el nostre objectiu és crear una gran comunitat a l’Autònoma, treballar per a desmuntar els mites sobre la gent que juga a videojocs i acabar amb l’estigma amb què es marca les persones pel simple fet de jugar. Sobretot els diríem que estem oberts a tothom qui vulgui venir, que com més siguem, més coses grans podrem fer. Els rebrem amb els braços oberts.

Per a més informació, seguiu-los a Twitter i Facebook o contacteu amb ells a través del correu electrònic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s