Coneix als candidats a representant d’elDirectori al CEUAB


El pròxim 22 de març se celebren les eleccions al representant d’elDirectori al CEUAB i ja tenim les candidatures que s’hi presenten. En Pau Cano, estudiant de física, vicepresident de CRUAB – el Club de Rol de l’Autònoma – i president de HvZ, i la Pilar Cortés, estudiant de Ciències Polítiques i Dret i membre d’AEP – l’Associació d’Estudiants Progressistes -. Ambdós participen activament de la vida associacionista del campus i representen experiències diferenciades de participació. Per tal de presentar la seva candidatura els dos han estat entrevistats per la Unitat de Dinamització a qui han exposat els seus arguments i les seves línies d’acció (enllaços de les entrevistes al final del post). I per votar – amb coneixement – us en fem un resum.


La Pilar forma part d’AEP des del novembre. Dins de l’associació està en el Consell Nacional, pertany a la comissió de política universitària i a la comissió de feminisme. La proposta de la seva candidatura neix de la idea defensada per AEP de la necessitat de presentar com a candidata a una dona i la Pilar va ser l’escollida pels seus companys. Personalment, la Pilar valora la possibilitat de representar a elDirectori com l’oportunitat d’afavorir el debat entre els col·lectius, teixir relacions de cooperació i ocupar espais on la veu dels estudiants pugui ser escoltada-. Tal com expressa, “vivim en un sistema universitari en què els estudiants, desgraciadament, estan infrarrepresentats quan, de fet, són la major part de la comunitat educativa”. És per això que valora la seva candidatura com l’oportunitat dels estudiants a ser escoltats; “Com més gent representi la majoria de la comunitat educativa, millor, perquè a vegades es fan mesures des de la universitat creient que seran pel bé dels estudiants però sense tenir-los en compte”.

Prèviament a la seva experiència en col·lectius universitaris en Pau ja havia participat en el moviment associacionista en un grup d’escolta. A l’Autònoma va començar participant al col·lectiu HvZ i des d’aquí va conèixer a CRUAB. Considera que elDirectori és una eina essencial per articular la vida associativa al campus i que per aquest motiu caldria potenciar les seves possibilitats. Tal com expressa a l’entrevista, “Trobo que hi ha poca participació per part d’alguns col·lectius, no en la vida comunitària, sinó pel que fa a les relacions amb les altres associacions d’estudiants. Crec que hi hauria d’haver més implicació a les reunions mensuals i més comunicació en general”. En aquest sentit posa en relleu les dinàmiques que segueixen dins dels col·lectius en els que participa, remarcant la capacitat de debatre i assolir acords que convinguin a tothom.

El Consell d’Estudiants Consell d’Estudiants de la UAB (CEUAB) és el màxim òrgan de representació estudiantil de la UAB i té per objectiu principal fer arribar la veu dels estudiants als òrgans de presa de decisions de la universitat, per tal de garantir els drets de la comunitat estudiantil. El CEUAB està format per dos òrgans: el Plenari i la Comissió Permanent. El Plenari és on es debat i es prenen les decisions. Cada facultat està representada per 4 estudiants que són triats pel consell de cada centre. El Plenari tria, un cop l’any, la Comissió Permanent, que és l’òrgan executiu de les decisions del Plenari. Una de les 55 places del plenari del CEUAB està reservada per a un representant dels col·lectius inscrits a elDirectori per tal de representar els seus interessos i treballar per la visibilització del teixit associatiu de la UAB.

Entrevista completa Pau – candidatura avalada per CRUAB (Club de Rol de la UAB)

Entrevista completa Pilar – candidatura avalada per AEP (Associació d’Estudiants Progressistes)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s