Paraules contra murs

cartell-iaw

Amb motiu de la International Israel Apartheid Week, BDS UAB organitza l’acció “Paraules contra murs”, una acció artística i solidària amb el poble palestí per a denunciar l’apartheid israelià a través de l’art i l’acció col·lectiva. L’acte comptarà amb les actuacions d’artistes com Paulalba, Controvèrsia i Na Trenca, entre d’altres.

Enguany es compleixen 100 anys de la firma de la Declaració de Balfour, acord en què l’imperi britànic va decidir donar suport a la creació d’una llar nacional per al poble jueu a Palestina. És considerat un moment clau en el període previ al conflicte israelià-palestí, així com l’inici del procés de colonització de Palestina. Avui en dia, les conseqüències socials, polítiques i econòmiques de l’acord marquen la vida del poble palestí. Tal com denuncia el col·lectiu, “els murs, els controls, les batudes nocturnes, les detencions administratives, les execucions arbitràries i la usurpació de territori són alguns dels exemples que caracteritzen l’apartheid israelià, el qual es filtra a la vida de les persones palestines perquè sentin l’ocupació en tot moment.”

Per tal de sumar-se a la International Israeli Apartheid Week —el moviment que té per objectiu augmentar la consciència sobre les polítiques d’apartheid i el projecte colonial d’Israel vigents sobre el poble palestí—, BDS UAB organitza una acció de suport i denúncia a través de l’art de les paraules.

L’acte se celebrarà el pròxim dilluns 6 de març de 15 h a 17 h a la Plaça Cívica.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s