#lamoviola amb Bastoners de la UAB

La moviola d’aquesta setmana la protagonitzen els Bastoners de la UAB, el col·lectiu que practica el ball de bastons al campus de l’Autònoma. En paraules dels seus membres, “Bastoners UAB és fer cultura popular mentre es balla i s’està en família amb amics i amigues”.

Tal com ja ens van explicar a laInstantània, “l’origen del ball de bastons té una gran història darrere. Hi ha diverses teories, una d’elles és la que afirma que el ball ve de la prehistòria i que formava part dels ritus per a la fertilitat; una altra diu que data de l’època grega i que d’aquí ve el blanc del vestit tradicional; l’última diu que el seu origen és l’evolució del ball d’espases. Tot i així, parlem del context de Catalunya, perquè som conscients que és un ball que es fa a molts llocs del món.”

Història a part, “el ball de bastons ens aporta companyonia i treball en equip”, explica l’Aida. Més enllà de les relacions interpersonals que es teixeixen també es fa país, assenyala l’Adrián: “fas cultura popular i, per tant, no et quedes només a la universitat amb gent d’altres facultats sinó que vas a fora, a altres pobles i ciutats que et conviden a les seves festes.”

Per a més informació, seguiu el seu perfil de Facebook, Instagram o contacteu amb ells a través del correu electrònic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s