#lamoviola amb Ganàpies

S’acosta la diada castellera d’hivern i, per anar escalfant motors, els Ganàpies protagonitzen la moviola d’aquesta setmana.

Els Ganàpies de la UAB neixen el 1995 i es converteixen en la primera colla castellera universitària. La colla té com a objectiu la pràctica i la difusió del folklore i la cultura catalana a través del món dels castells. Són ben conegudes les seves diades castelleres i les celebracions que realitzen per a tota la comunitat universitària, així com els seus tornejos de botifarra.

A laInstantània, l’Àlex i la Laura ens explicaven que l‘objectiu principal del col·lectiu és passar-s’ho bé. “La colla et permet conèixer gent d’altres carreres i facultats que d’una altra manera no t’hauries trobat”. Però més enllà de la companyonia i la xarxa de relacions que es teixeix entre assajos, diades i festes, la colla recalca la importància dels seus valors. “Els valors de Ganàpies, que acostumen a ser compartits amb altres colles, remarquen que tots junts aconseguim reptes. Aquests valors uneixen les persones del col·lectiu d’una manera diferent, particular, encara que ni millor ni pitjor que en altres col·lectius.”

Pocs dies abans de la diada, l’Eduard, l’Helena, l’Elena i la Marta ens expliquen la seva experiència ganàpia.

Si voleu participar-hi, consulteu el programa d’assajos al calendari dels col·lectius. Per a més informació, seguiu-los al Facebook, Twitter o contacteu-hi per correu electrònic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s