#Cafeta “Microviolència a les relacions de parella. Com evitar-la?”

Cafeta Microviolències a les relacions de parella

Cartell de la cafeta “Microviolència a les relacions de parella. Com evitar-la?”

Amb motiu del 25N, dia internacional contra la violència masclista, el col·lectiu feminista Nobis juntament amb el suport i la col·laboració de la Unitat de Dinamització, organitza la primera cafeta que inaugura el cicle d’enguany. Sota el títol Microviolència a les relacions de parella. Com evitar-la?” i a càrrec de Marta Moya, educadora social de l’associació Trama Serveis Culturals, es proposa un taller que busca deconstruir les dinàmiques i els rols perjudicials que reproduïm a les relacions sexoafectives per tal de construir relacions saludables.

Avui dia, tot i reconèixer les formes més evidents de violència, el sistema patriarcal se segueix perpetuant a través de formes subtils que sovint són més difícils d’identificar. Entenem per microviolències els petits i sovint imperceptibles abusos de poder que es manifesten a través d’actes quotidians. Les microviolències a les relacions sexoafectives i a la resta d’àmbits vitals passen desapercebudes al formar part de la cultura que construeix el nostre món i, en conseqüència directa, a nosaltres mateixos. És per això que la feina d’anàlisi i deconstrucció demana d’un doble esforç.

Més enllà dels discursos i les posicions polítiques que s’adopten a l’esfera pública, és a l’àmbit privat, tradicionalment menystingut, on les estructures més rígides del sistema patriarcal segueixen perpetuant rols i conductes de gènere. Ja fa més de quaranta anys, però, que la feminista radical Kate Millett va posar el focus a l’esfera privada amb el lema “lo personal es político“, evidenciant que, de la mateixa manera que els discursos i les posicions polítiques tenen implicacions a la vida personal, les actuacions en la vida personal també tenen efectes polítics.

Tot i el concepte “parella” que inclou el títol que dóna nom al taller, el subtítol “relacions sexoafectives” obre un àmbit de debat i reflexió per tal d’encabir-hi totes les relacions que teixim a la nostra vida i reconèixer altres maneres d’establir vincles.

La cafeta tindrà lloc dijous vinent 24 de novembre a les 13.00 h al Centre de Recursos per a Col·lectius. Comencem amb moltes ganes i consciència el nou cicle cafeter d’enguany. No hi falteu. Us hi esperem!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s