#lamoviola amb UAB Quidditch Club

Una setmana més, una moviola més. Avui toca presentar l’equip UAB Quidditch Club- Autonoma‘s Ashwinders, el primer (i de moment únic) equip de Quidditch universitari present a l’Estat espanyol. Tot i que és un dels col·lectius més joves, el col·lectiu va néixer ara fa més d’un any per iniciativa d’un estudiant de l’Autònoma: el Marc Alcalà.

El quidditch és un esport, encara no reconegut oficialment, que va néixer el 2005 als Estats Units i que a poc a poc s’ha anat consolidant arreu d’Europa. És l’adaptació de l’esport fantàstic que es juga a la saga literària Harry Potter i, per aquesta raó, es caracteritza per la utilització d’elements propis dels llibres. Així, els jugadors es col·loquen una escombra entre les cames per tal de simular al màxim les condicions del joc a la ficció i utilitzen pilotes diferents: una que serveix per a eliminar els jugadors contraris i una per a marcar els punts a les anelles. Igualment, també participa en el joc un jugador que no pertany a cap dels dos equips i que té la funció d’snitch daurada. Aquest jugador va vestit de groc i porta un mitjó amb una pilota a dins com a cua. El partit finalitza quan un dels dos equips enxampa el mitjó.

El quidditch té un reglament internacional que es caracteritza per garantir la igualtat al camp en relació amb el gènere. Així, és obligatori que cada equip, format per 7 jugadors, no en tingui més de 4 del mateix gènere dins del camp. És important destacar que el gènere amb el qual un jugador se senti identificat és independent del seu sexe físic. En aquest sentit, el quidditch és un dels esports pioners a garantir la igualtat per a les dones i per al col·lectiu LGTBI.

L’equip es reuneix el dijous de 17:00 h a 19:30 h al camp de futbol que hi ha tot pujant les escales de la terrassa del bar dels FGC. Per a més informació, no dubteu a posar-vos en contacte amb ells a través del Facebook o el correu electrònic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s