#lamoviola amb Sin vergüenza

Comencem el compte enrere per la Festa Major de l’Autònoma i amb motiu del leitmotive d’enguany, “Fora la LGTBIfòbia de la UAB, Sinver protagonitza #lamoviola d’aquesta setmana. L’Associació Universitària Sin Vergüenza és l’associació de joves estudiants lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals, intersexuals (LGBTI) i de qualsevol condició i orientació que constitueixen una comunitat diversa, de caràcter identitari per a aquelles persones amb sexualitats o identitats no-normatives.

Des de la delegació de la UAB, i com una lluita que constitueix la raó de ser de l’associació, es treballa per a seguir avançant en la conquesta de drets, visibilització i empoderament de les persones de la comunitat LGTBI.

L’associació s’articula entorn de tres eixos vertebradors; una funció social que busca oferir un espai on relacionar-se amb altres joves LGBTI i persones afins, un espai pedagògic on poder debatre, reflexionar i informar sobre la realitat del col·lectiu i per últim una intenció reivindicativa que lluita a través de l’activisme.

La història de l’associació es remunta a l’any 1995, quan un grup d’estudiants que pertanyien a la branca jove de la Coordinadora Gai-Lesbiana (CGL), davant d’un sentiment de mancança d’espais propis a les universitats, van decidir crear el Moviment d’Estudiants Gais, Lesbianes, Bisexuals i Transsexuals Sin Vergüenza. Aquest grup va acabar convertint-se en l’Associació Universitària Sin Vergüenza, que ha passat de generació en generació d’estudiants. Des de llavors, el Sinver ha mantingut una presència activa a les universitats catalanes. Entre elles, la nostra.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s