Refugiats Saharauis: Refugiats invisibles?

PROGRAMA_Seminario

L’Assemblea Paulaner, col·lectiu inscrit en elDirectori, organitza un seminari sobre la cooperació al desenvolupament en un escenari de “cronificació d’un poble refugiat).

Enguany es compleixen 40 anys des que es van acollir els primers saharauis als campaments prop de Tinduf (Argèlia). Aquestes famílies van fugir del Sàhara Occidental el 1975, i constitueixen una de les crisis de refugiats més prolongades a nivell mundial.

El procés de descolonització del Sàhara Occidental continua sense solucionar-se i les resolucions de les Nacions Unides que reafirmen l’exercici del dret a l’autodeterminació per part del poble saharaui encara no s’han complert ni acceptat per part dels països implicats.

Aquest estancament provoca un conflicte polític, així com un greu problema humanitari a causa de la situació dels saharauis als campaments de refugiats del sud d’Argèlia, els quals depenen de la cooperació i l’ajuda internacional per a la seva supervivència.

Aquest seminari proporcionarà diferents punts de vista sobre les problemàtiques dels refugiats saharauis. Així doncs, les xerrades seran a càrrec de professionals en l’àmbit sanitari i experts en cooperació al desenvolupament internacional, per tal de debatre les implicacions polítiques, socials i sanitàries del conflicte del Sàhara Occidental, amb l’objectiu final de reflexionar i donar visibilitat a una crisi de refugiats que fa 40 anys que existeix. Al final de la jornada es projectarà el documental “Kafana” de Medicusmundi Catalunya.

Més informació

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s