#LaInstantània amb la Coral de Logopèdia

IMG_20160427_131704

Aquesta setmana a #laInstantània ens trobem amb el col·lectiu de logopedes de la UAB, format per estudiants que s’han trobat amb la necessitat de posar-se per un moment a l’altra banda del mirall, conèixer la seva veu i aprendre els mecanismes que s’hi veuen implicats. No us perdeu què ens expliquen alguns membres de la “Coral de Logopèdia”!

Quan i com vau començar a participar en el món associatiu?

  • Jo vaig començar amb la Coral fa tres anys, quan es va crear el grup. Anteriorment fora de la UAB havia format part de grups de teatre i d’altres més de caire cultural i/o lúdic.
  • Jo no formo part de cap altra associació, participo únicament, amb la Coral.
  • Jo vaig començar al món associatiu als 16 anys, amb el club d’escacs de Ripollet. Aquí a la UAB he estat al CRUAB i a l’OTAKUAB, a part de la Coral.

Com funcioneu a nivell intern com a col·lectiu?

Hi ha hagut molts canvis. El primer any teníem una directora estable, la Nina, una figura que portava tots els assajos. Altres persones portaven el tema més de caire administratiu. Actualment encara es conserva més o menys l’estructura, però tothom fa una mica el que pot i ens repartim els papers en funció, també, de la disponibilitat.

Quins són els objectius principals de la Coral de Logopèdia?

Quan plantegem la Coral al principi de curs tenim l’objectiu d’actuar a dos concerts. El primer, que forma part de la inauguració oficial del curs a la Facultat de Psicologia i, el segon, al del Dia Internacional de la Veu, celebrat a la UAB aquest passat dilluns 25 d’abril. A partir d’aquest dia, ja depenem una mica de les oportunitats i ocasions que ens vagin sorgint, així com dels desitjos de la Coral. Anem treballant durant tot l’any sobre un mateix repertori de música que triem prèviament mitjançant votacions, aquest curs és el de The Beach Boys.

Expliqueu alguns aspectes positius i altres que us agradaria millorar en relació a la vostra experiència com a col·lectiu?

(+) Com que som estudiants de logopèdia, tenim l’oportunitat de passar per un procés molt necessari d’autoconeixement de la pròpia veu, una experiència que  d’altra manera no podríem viure.

(+) També, aquesta praxis ens permet, més enllà de l’autoconeixença, la millora de la qualitat vocal. Sovint duem a terme petites formacions que passen per ensenyar-nos tècniques vinculades amb el propòsit de millora de la veu, com per exemples les tècniques de relaxació i respiració. En aquest sentit també és una manera de posar en pràctica i eixamplar els coneixements assolits durant la carrera i sobretot en relació a la veu cantada.

(+) És una manera de fer pinya entre els diversos cursos de la carrera, som un grup molt unit, cosa que és important també a l’hora de fer els concerts.

(-) Només pot entrar gent que estigui estudiant Logopèdia, tot i que en un primer moment també ens ajuntàvem amb la gent de psicologia, era difícil quadrar horaris. El tema dels horaris és un dels més problemàtics de l col·lectiu.

Doncs, què li diríeu a les/els estudiants de logopèdia per tal que participessin amb vosaltres?

És un molt bon camp d’assaig per provar la veu cantada. Aprens en un sentit ampli tot el que té relació amb el “nostre món”, el món de la veu i de la logopèdia, tant a nivell acadèmic com extraacadèmic. Que no dubtin en posar-se en contacte amb nosaltres via correu electrònic. Així com, també, invitem a tota la comunitat UAB a passar-se per la nostra pàgina de Facebook!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s