#LaInstantània amb Corrent Roig

IMG-20160314-WA0002

Aquesta setmana a #laInstantània entrevistem la Paula i el Quim, estudiants de la Facultat de Lletres de la UAB i membres del col·lectiu Corrent Roig. Vegeu què ens expliquen.

Quanta gent forma part del vostre col·lectiu i com us organitzeu internament?

Quim: Som Corrent Roig, l’organització catalana de Corriente Roja, una secció estatal de la Lliga Internacional dels Treballadors (IV Internacional). Ens definim com una organització comunista trotskysta, i com a tal, ens desmarquem de l’estalinisme.  En el nostre cas, som la joventut de Corrent Roig, i fem feina a Catalunya, tant a instituts, universitat i FP’s.

Paula: Internament, ens organitzem de manera democràtica, amb nuclis, on les bases decideixen les línies i accions polítiques que tirem endavant.

Quant fa que formeu part de Corrent Roig? Havíeu format part d’altres associacions anteriorment?

Paula: Jo estic a Corrent Roig des de fa dos anys. Anteriorment mai havia participat a cap altre col·lectiu ni associació però si que havia estat participant en el moviment estudiantil al meu institut i també en les diferents mobilitzacions que hi havia.

Quim: Jo estic a Corrent Roig des de fa 3 anys. Tampoc no havia estat en un altre col·lectiu abans.

Ens podríeu explicar quins son els objectius principals del vostre col·lectiu?

Nosaltres, respecte al moviment estudiantil, tenim l’objectiu de lluitar contra totes les reformes que siguin perjudicials pels estudiants, contra les privatitzacions a la universitat publica i contra les retallades. Nosaltres defensem l’educació publica, gratuïta, de qualitat, laica, igualitària i en català. Ens centrem sobretot en la joventut més empobrida i precària, els fills de la classe treballadora,  perquè són els primers afectats per aquestes reformes. La nostra finalitat principal és que tothom pugui accedir a l’educació publica.

Quines activitats feu per arribar a assolir els objectius dels que parleu?       

Quim: Participem activament en les assemblees de facultat. Aquesta és la nostra principal activitat a la UAB. És a dir, treballem a les assemblees de facultat aquí a la UAB, amb l’objectiu de construir assemblees massives on participi tothom, que s’organitzin democràticament i que siguin representatives per tots els estudiants de les facultats.

Paula: Properament, durant el segon semestre, els objectius que ens hem marcat són, d’una banda, continuar participant de la lluita contra el 3+2 i de l’altra, intentar fer una campanya de solidaritat amb totes les lluites que vagin sorgint de les mobilitzacions obreres i treballadores, perquè les estudiants vegin que també és la seva lluita, i que des de la universitat també se’ns condemna a la precarietat. És una mateixa lluita.

Paral·lelament, estem engegant una campanya de difusió i de propaganda sobre la qüestió de la dona i el combat contra el masclisme. Tenim programades diverses xerrades per donar a entendre que el combat contra el masclisme forma part també de tot el moviment estudiantil i no únicament de les dones. Arrel del 8 de març, el Dia Internacional de la Dona Treballadora, vam fer una xerrada amb el títol de “3+2 i el masclisme, una mateixa lluita”, on es va mostrar que el 3+2 en primera instància afectaria a les dones perquè som dels sectors més empobrits i oprimits a la societat. Com ja sabem les dones som les primeres en patir totes les retallades.

Per l’1 de maig, també farem una xerrada explicant el 3+2 i les lluites obreres.

Quins aspectes positius i negatius apuntaríeu?

 (-) Com qualsevol col·lectiu, volem arribar a més gent i a molts més països.

(-) El volum de feina és alt i requereix de molta implicació i temps. Sent estudiant no sempre és fàcil.

(+) Estem aquí a Catalunya, però també a la resta de l’Estat, i a certs llocs d’Europa, tenim presència internacional. No fem treball aïllat.

(+) Combatem tot tipus d’opressions de cara a fora però també internament. Estem en contra de qualsevol tipus d’opressió -tant contra el col·lectiu LGTBI com agressions racistes, etc., i intentem ser conseqüents amb el nostre programa polític i combatre dins de la nostra organització aquest tipus d’actituds que divideixen la lluita.

Que li diríeu a algú per tal que participés amb vosaltres?

La lluita contra la precarietat i l’elitització de la universitat és una cosa que afecta tothom i és responsabilitat de totes fer-se’n càrrec. Si et veus amb cor de participar en aquesta tasca vine’ns a conèixer! També podeu donar un cop d’ull a la nostra web, Facebook i Twitter o escriure’ns un correu electrònic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s