#Cafeta “La Dona en el Món Casteller”

ganàpies

El proper dimarts 8 de març, la UAB celebrarà novament el Dia Internacional de la Dona. Sota el marc de la diada, i durant tot el mes, s’organitzaran diverses activitats com ara exposicions, taules rodones, xerrades, etc, que podeu consultar al Programa d’Activitats de l’Observatori per a la Igualtat de la UAB.

Com a activitat destacada, però, des de El Blog del Directori, volem presentar-vos la segona #cafeta en la que la colla castellera Ganàpies de la UAB, inscrita a elDirectori i els Minyons de Terrassa, la colla més veterana de la ciutat amb gairebé 40 anys d’història, ens parlaran sobre el paper de les dones en el món casteller.

El debat esdevé oportú i atractiu a parts iguals. De la mateixa manera que passaria en altres àmbits de la societat, l’entrada de la dona al món casteller no va ser ni fàcil ni reconeguda. Les castelleres no van començar a formar part de les colles fins a la dècada dels 70 i els 80. Només algunes privilegiades ho havien aconseguit prèviament. No obstant, enguany, se sap que les dones són ja un pilar bàsic en les colles i la seva participació ha ajudat a transformar radicalment el món casteller. En aquest sentit, l’entrada de la dona al fet casteller és un dels elements principals que han ajudat a fer créixer el nivell tècnic de les colles en els darrers anys.

No te la perdis! Vine el mateix dia 8 a les 15.30h al Centre de Recursos per a Col·lectius i aprofita per prendre un bon cafè!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s