#laInstantània amb Quidditch de la UAB

DSC_0106

Aquesta setmana reprenem #laInstantània amb un dels col·lectius més nous de elDirectori: l’Equip de Quidditch de la UAB. L’Anna, estudiant de Bioquímica, el Marc, estudiant de Sociologia i la Patrícia, també estudiant de Bioquímica, ens contesten algunes preguntes rellevants per tal de poder conèixer millor aquest col·lectiu!

  • Quan i com vàreu començar a participar en el món associatiu i, concretament, amb l’Equip de Quidditch?

Marc: Nosaltres vam crear l’associació de Quidditch de la universitat fa poques setmanes com la nostra acció més important dins de l’associacionisme, tot i que jo, per la meva part, abans de la universitat no havia format part de cap altra associació. La idea original de crear un equip de Quidditch va ser meva i d’un amic i vam intentar difondre-la a les nostres respectives classes fins a formar el grup que som ara.

Ana: Jo estava interessada en afegir-me a un col·lectiu, però vaig parlar amb el Marc de crear-ne un de nou, i vam adonar-nos que no hi havia cap equip de Quidditch.

  • Quanta gent constituïu el col·lectiu? Com funcioneu internament?

Com que és un col·lectiu molt nou, encara som pocs. El vam formar fa unes setmanes i ara mateix som set persones, la majoria de Ciències.

  • Quin és l’objectiu principal del’Equip de Quidditch?

Marc: La idea és desenvolupar l’esport des de la universitat, igual que ho fan en altres universitats, aprendre a jugar-hi i promoure l’esport.

Ana: Vam agafar la idea dels Estats Units, perquè allà existeixen lligues universitàries de Quidditch. Doncs, ens semblava una bona manera de començar.

  • Pròximament, quines activitats/accions teniu previstes?

Patricia: Primer de tot volem entrenar, perquè saber jugar al Quidditch no és fàcil. Començaríem de zero. També ens agradaria contactar amb altres equips de Catalunya per fer partits.

Encara no hem jugat cap partit, estem esperant que vingui més gent per poder fer-ho. A més a més, un atractiu del Quidditch és que l’equip pot ser mixt. Les normes oficials de l’esport, tot i que no està institucionalitzat, contempla aquest aspecte. De fet, els equips han de tenir paritat, màxim 4-3 per cada gènere. Un partit de Quidditch consistiria en l’enfrontament de dos equips que han d’aconseguir el màxim de punts possibles ficant la pilota als cercles. La idea barreja esports com  el futbol, rugby i handbol, però li suma el handicap de portar l’escombra o un pal a la ma, en el lloc de la escombra voladora.  La finalitat d’aquest pal és recrear la literatura. A més a més dels que fan els gols i els qui protegeixen els cercles, hi ha altres persones que persegueixen l’snitch, que en aquest cas és un jugador, i si el pots atrapar guanyaries el partit.

  • Em podríeu dir alguns aspectes positius de la vostra experiència associativa i quins altres us agradaria que milloressin?

(-) Com que som un col·lectiu molt nou, encara hi ha molt poques coses concretades. No hem jugat cap partit, per exemple, i de moment només entrenem.

(+) Conèixer gent i formar un grup. Es fa molta pinya i es pot estar en contacte amb persones d’altres universitats. Per la gent que ve de fora és una bona forma de veure quines oportunitats t’ofereix la universitat.

 (-) Implicar-se en qüestió de recursos i dedicació, és temps que has de destinar i per això t’ha d’agradar el que fas.

(+) Hi ha una lliga mundial de Quidditch, cada vegada hi ha més equips, universitaris o no. Es pot dir que es un esport en auge.

  • Breument, què li diríeu a algú per tal que vingués a l’Equip de Quidditch?

La idea atractiva és la de provar una cosa completament nova sense massa disciplina com en altres esports. Es faria esport al mateix temps que ens ho passaríem bé. A més a més, a tots el fans de Harry Potter els hi agradarà.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s